© Fitbit

Fitbit roept 1,7 miljoen smartwatches terug om gevaar voor brandwonden
Fitbit oververhit

Fitbit roept 1,7 miljoen smartwatches terug om gevaar voor brandwonden

02-03-2022 15:07 Laatste update: 03-03-2022 07:16

Fitbit roept wereldwijd 1,7 miljoen Fitbit Ionic-smartwatches terug nadat bleek dat de batterij kan oververhitten. Volgens de Amerikaanse consumentenwaakhond CPSC zijn bijna 200 mensen tot nu toe al gewond geraakt.

Het CPSC kondigde de terugroepactie aan in een persbericht. Van de Fitbit Ionic, de eerste echte smartwatch van het merk die van 2017 tot 2021 verkocht werd, zouden 1,7 miljoen stuks over de toonbank zijn gegaan. Die worden nu allemaal teruggeroepen.

Gebruikers zouden het risico lopen om zich te verbranden aan het horloge. Dat komt omdat de lithium-ion batterij van de Ionic kan oververhitten. Fitbit zou daar in totaal al 174 meldingen over hebben gekregen. 

Derdegraads brandwonden

Zeker 118 gebruikers liepen daarbij ook echt brandwonden op. Twee daarvan hadden derdegraads brandwonden en vier personen hadden brandwonden van de tweede graad. 

Fitbit riep alle eigenaars van de Ionic op om hun horloge op te sturen. Gebruikers zullen hun geld terugkrijgen. Daarbovenop krijgt iedere gebruiker een kortingsbon van 40 procent bij toekomstige aankopen. Gebruikers kunnen een aanvraag indienen op deze pagina.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Fitbit een product moet terugroepen. In 2014 moesten een miljoen Fitbit Force-modellen worden teruggeroepen nadat gebruikers allergische reacties kregen. 

Toen meldden bijna 10.000 mensen dat de slimme armband hun huid irriteerde en 250 gebruikers kregen zelfs blaren. Ook toen kregen klanten al hun geld terug.

Review Fitbit Sense:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s