Providers verlengen gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne
Contact met Oekraïne

Providers verlengen gratis bellen en sms'en van en naar Oekraïne

23-03-2022 16:52 Laatste update: 17:13

KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile verlengen de mogelijkheid voor klanten om gratis te bellen en sms'en naar Oekraïne en vice versa.

Daags na de Russische invasie in Oekraïne vorige maand kondigden KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile aan dat klanten gratis konden bellen en sms'en naar Oekraïne. Ook bellen, sms'en of mobiel internetten vanuit Oekraïne naar Nederland is voor de klanten van de providers gratis. Het aanbod zou eerst tot eind maart gelden, maar wordt nu door de drie bedrijven verlengd.

KPN verlengt de gratis mogelijkheid tot nader order. "Er zijn genoeg redenen om hier nog niet mee te stoppen", zegt een woordvoerder. Bij VodafoneZiggo geldt het gratis aanbod in ieder geval tot 30 april, laat het bedrijf weten. T-Mobile verlengt het gratis aanbod tot 'in ieder geval juli'. "Dit geldt voor alle T-Mobile-merken, inclusief Ben, Simpel en Tele2, zowel zakelijk als particulier."

Simkaarten en wifi voor vluchtelingen

KPN stelt ook simkaarten met 'ruimte bel- en databundels' ter beschikking aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Ook helpt KPN meerdere initiatieven voor hulp aan vluchtelingen, waaronder het aanbieden van wifi en telefonie bij de vluchtelingenopvang in de Koepelgevangenis van Breda. "We kijken waar we kosteloos kunnen bijdragen", aldus de woordvoerder.

VodafoneZiggo heeft 12.000 simkaarten aan vluchtelingen uit Oekraïne gedoneerd. Op de simkaarten staat 6 GB aan data en 20 euro aan beltegoed. "Mensen kunnen zelf kiezen of ze het tegoed op de simkaart besteden om in Nederland te bellen, binnen Europa of wereldwijd. Distributie van de simkaarten loopt via het Leger des Heils, het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s