© Wargaming

Makers World of Tanks vertrekken uit Rusland
World of Tanks

Makers World of Tanks vertrekken uit Rusland

04-04-2022 17:33 Laatste update: 17:33

Wargaming, de studio achter populaire game World of Tanks, heeft zijn kantoren in Rusland gesloten. De game blijft wel speelbaar in het land.

De gamestudio achter populaire games World of Tanks en World of Warships sluit zijn kantoren in Rusland en Belarus. Dat heeft Wargaming bekend gemaakt via een bericht op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn. 

De games van het bedrijf blijven speelbaar in beide landen, maar worden ondergebracht bij een andere partij. Wargaming zegt daar geen geld door te verdienen.

"Het bedrijf zal vandaag noch in de toekomst profiteren van dit proces", schrijft Wargaming op LinkedIn. "Integendeel zelfs, want wij verwachten aanzienlijke verliezen te lijden als direct gevolg van deze beslissing."

Oorlog in Oekraïne

Hoewel Wargaming de oorlog in Oekraïne niet als reden noemt voor het vertrek, heeft het bedrijf eind februari wel een medewerker ontslagen die een Facebook-bericht had gemaakt waarin hij zich positief heeft geuit over de oorlog. 

Het bedrijf heeft eind februari 1 miljoen dollar gedoneerd aan het Oekraïense Rode Kruis. Wargaming heeft meer dan 550 medewerkers in Oekraïne. 

Backstage bij Guerrilla

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s