Harrison Ford in nieuwe serie van makers Ted Lasso op Apple TV+
Serie op Apple TV+

Harrison Ford in nieuwe serie van makers Ted Lasso op Apple TV+

05-04-2022 01:54 Laatste update: 07:44

Harrison Ford heeft getekend voor zijn eerste vaste rol in een tv-serie. De 79-jarige gaat een psychiater spelen in de serie Shrinking, die op streamingdienst Apple TV+ te zien zal zijn.

Shrinking is bedacht door twee van de makers van de hitserie Ted Lasso op Apple TV+: Bill Lawrence en Brett Goldstein. Die laatste is ook in de voetbalserie te zien is als Roy Kent. De nieuwe show gaat over een rouwende therapeut (Jason Segel) die alles wat hij heeft geleerd achter zich laat en besluit zijn patiënten zijn ongezouten mening te gaan geven. Daarmee zet hij niet alleen hun leven op z'n kop, maar ook dat van hemzelf.

Ford gaat in Shrinking Dr. Phil Rodes spelen, een praktijkgenoot en mentor van het personage van Segel die onlangs te horen heeft gekregen dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Shrinking wordt de eerste vaste serie-rol voor Ford in zijn lange carrière. Hij deed in de jaren 60 en 70 wel een paar gastoptredens in tv-series en in 1993 speelde hij een van zijn beroemdste filmrollen, Indiana Jones, in een aflevering van de serie The Young Indiana Jones Chronicles.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s