© DeLorean

Elektrische DeLorean wordt in augustus onthuld
Nieuwe DeLorean

Elektrische DeLorean wordt in augustus onthuld

05-04-2022 06:36 Laatste update: 06:38

Het Amerikaanse automerk DeLorean, bekend van de DMC-12 uit de Back to the Future-films, heeft een nieuwe teaser van zijn volledig elektrische versie getoond. De auto zal op 21 augustus worden onthuld.

DeLorean kondigde in februari aan dat het een elektrische auto gaat produceren. Toen was nog niet veel bekend, behalve dat de auto de iconische vleugeldeuren van het origineel zal behouden. De eerste teaser toonde dat de nieuwe DeLorean sterk gaat lijken op het origineel uit de jaren tachtig.

Gisteren toonde het merk een eerste glimp van hoe de auto er echt zal uitzien. Daaruit blijkt dat het ontwerp toch meer verschilt met het origineel dan in de eerste teaser leek. Ook zegt DeLorean dat de auto en de officiële naam van het concept voor het eerst volledig zullen worden gepresenteerd op 18 augustus. Dat zal gebeuren op de Monterey Car Week, een bekend auto-evenement in Californië.

Over technische specificaties is nog bijna niets bekend. De 137 pk V6-motor van de originele DMC-12 zal uitgewisseld worden voor een vermoedelijk krachtigere elektromotor. Het bedrijf zegt hoe dan ook al dat de nieuwste DeLorean een sportwagen zal zijn en uit de teaser in februari bleek ook dat die luxueuzer zal zijn dan zijn voorganger.

De nieuwste DeLorean wordt ontwikkeld door een groep zakenmensen die samenwerken met Stephen Wynne, de DeLorean-fanaat die het merk in leven hield nadat het in 1982 failliet ging. Wynne kocht de merkrechten van het bedrijf in 1995 en sindsdien biedt hij diensten en vervangingsonderdelen aan voor de overblijvende 6500 DeLorean DMC-12’s. 

Wynne probeerde het merk al vaker weer tot leven te brengen. Zo toonde de autofanaat in 2011 al een elektrisch prototype van een originele DeLorean. De ontwikkeling daarvan bleek al snel te duur, waardoor het project nooit van de grond kwam. Ook in 2016 ondernam Wynne een gefaalde poging om de DeLorean opnieuw op de markt te brengen. 

Achter deze nieuwste poging lijkt wel behoorlijk wat kapitaal van private investeerders te zitten. Ook heeft de ontwikkelingsarm van San Antonio, de Texaanse stad waar het bedrijf zijn hoofdkantoor wil vestigen, aangekondigd dat het bedrijf zo’n 450 nieuwe banen kan creëren. Joost de Vries, projectleider van de nieuwe DeLorean, zei in februari dat het merk uiteindelijk misschien meerdere modellen, waaronder SUV’s, wil uitbrengen.

Kijk ook: op afstand bestuurbare KITT uit Knight Rider

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s