© Epic Games

Nieuwe gamemaaksoftware Unreal 5 gratis te downloaden
Epic Games

Nieuwe gamemaaksoftware Unreal 5 gratis te downloaden

05-04-2022 18:41 Laatste update: 18:48

Epic Games biedt vanaf vandaag zijn nieuwe engine Unreal 5 gratis online aan. Unreal is de gamemaakmotor achter veel bekende games, zoals Fortnite en Mass Effect.

Een engine is een naam voor een verzameling van apps die samen gebruikt kunnen worden om een game mee te maken. Epic Games maakte twee jaar geleden bekend dat er een nieuwe versie van Unreal aan zat te komen.

De nieuwe versie van Unreal bevat vooral een hoop kleinere verbeteringen. Het meest spectaculair is de toevoeging van Lumen, een nieuw dynamisch belichtingssysteem, en Nanite, dat het mogelijk maakt om voorwerpen tot in de kleinste details vorm te geven.

Epic toonde twee jaar geleden een uitgebreide demo om de Nanite- en Lumen-systemen te demonstreren. Het bedrijf volgde dat eind vorig jaar op met een demonstratie op basis van The Matrix. Fortnite, gemaakt door Epic zelf, draait ook al enige tijd op Unreal 5.

Tomb Raider

Tegelijk met de aankondiging van Unreal 5 maakte Crystal Dynamics bekend dat de engine gebruikt wordt om aan een nieuwe Tomb Raider-game te werken. In een Twitter-video vertelt een vertegenwoordiger van het bedrijf dat het Unreal 5 wil gebruiken om hard in te zetten op grafische kwaliteit en realisme.

Shadow of the Tomb Raider kwam in 2018 uit. Volgens Crystal Dynamics was dit de laatste game in een beoogde trilogie over de jeugd van heldin Lara Croft. Het is nog niet bekend welke relatie het net aangekondigde spel zal hebben tot Shadow.

Backstage bij de grootste Nederlandse game ooit

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s