Facebook-moederbedrijf annuleert opnieuw Facebook-congres
F8

Facebook-moederbedrijf annuleert opnieuw Facebook-congres

06-04-2022 18:19 Laatste update: 18:24

Facebook annuleert dit jaar opnieuw zijn ontwikkelaarscongres F8. Het bedrijf, dat inmiddels de naam Meta voert, wil zich concentreren op 'nieuwe initiatieven'.

F8 werd jaarlijks gehouden voor ontwikkelaars die iets met Facebook en zijn apps doen, maar de laatste normale editie vond plaats in 2019. Het jaar daarop werd het evenement geannuleerd vanwege de coronapandemie, en daarna vond F8 Refresh plaats, een online-congres..

Meta spreekt van een aanhoudende 'pauze' van het congres. De sociale mediagigant zal nog meerdere andere evenementen houden dit jaar, waaronder het nieuwe zakelijke congres Conversations.  

Conversations vindt plaats op 19 mei en zal vooral draaien om messenger-technologie. Waarschijnlijk zullen er weinig grote onthullingen worden gedaan tijdens dit evenement.

Nieuwe metaverse-ontwikkelingen op Connect

Interessanter is Connect, dat wederom 'later dit jaar' zal plaatsvinden. Vorig jaar werd tijdens Connect aangekondigd dat Facebook zich Meta gaat noemen en dat het zich gaat richten op het ontwikkelen van de zogenoemde 'metaverse'.

Ook dit jaar is Meta van plan om aankondigingen te doen op het gebied van 'virtualreality, augmentedreality en het metaverse-platform'. De metaverse is een soort gedeelde sociale werkelijkheid. Verschillende bedrijven hebben andere visies op dit metaversum, maar Facebook denkt aan een uitgebreide sociale VR- en AR-ervaring waarin gebruikers spelletjes kunnen spelen, kunnen winkelen, en hun bedrijven verder kunnen ontwikkelen.

Samenwerken in VR: dit is de metaverse

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s