Uber wordt 'super-app' voor reizen: ook vluchten en ov
Allerlei vervoer

Uber wordt 'super-app' voor reizen: ook vluchten en ov

06-04-2022 21:19 Laatste update: 21:51

Uber wil naast taxi's en het bezorgen van eten binnenkort ook gebruikers reizen laten boeken met bussen, treinen en vliegtuigen. Het bedrijf zou zo een 'super-app' willen worden voor allerlei soorten vervoer.

Uber lanceert een proefproject in het Verenigd Koninkrijk waarbij aanbiedingen van reispartners worden geïntegreerd in de app van Uber. Daarmee wil het bedrijf 'een naadloze deur-tot-deur reiservaring creëren', aldus Jamie Heywood, de eindverantwoordelijke van Uber in het Verenigd Koninkrijk, Noord- en Oost-Europa.

"Je kunt al een aantal jaren ritten, fietsen, bootdiensten en scooters boeken op de Uber-app, dus het toevoegen van treinen en bussen is een natuurlijke vooruitgang", zei hij. Op termijn wil Uber ook hotelboekingen aanbieden.

Booking.com

Uber gaat met het uitbreiden van de dienstverlening samenwerken met externe boekingskantoren. Uber maakte niet bekend welke ticketplatformen dat zijn. Namen die volgens Bloomberg rondzingen zijn die van Booking.com en Expedia, waar Dara Khosrowshahi diende als topman, voordat hij het roer overnam bij Uber. Het bedrijf zal geld verdienen door een servicevergoeding te innen op de boekingen.

Door de coronapandemie is het bedrijfsmodel van Uber sterk veranderd. Het bedrijf werd gedwongen om zwaar in te zetten op zijn maaltijdbezorging, ook vanwege een sterke terugloop van het aantal boekingen voor taxiritten en andere mobiliteitsdiensten.

Vanaf deze zomer moeten trein- en busreserveringen beschikbaar zijn op de app. Vluchten en hotelreserveringen worden mogelijk later in het jaar gelanceerd.

Deelfiets van Uber:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s