'Meta wil virtuele munten uitdelen aan gebruikers Facebook en Instagram'
'Zuck Bucks', geen crypto

'Meta wil virtuele munten uitdelen aan gebruikers Facebook en Instagram'

07-04-2022 05:29 Laatste update: 05:30

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, zou van plan zijn om virtuele munten in zijn apps te gaan aanbieden. Daarmee zou het bijvoorbeeld influencers en actieve gebruikers in Facebookgroepen willen belonen.

Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. De virtuele munten zouden geen cryptomunten gebaseerd op de blockchain zijn, maar tokens die het bedrijf centraal zou beheren, vergelijkbaar met virtuele munten in games. De munten worden volgens de krant intern door medewerkers 'Zuck Bucks' genoemd, naar oprichter Mark Zuckerberg. 

De stap volgt nu het bedrijf zich steeds meer gaat richten op de metaverse, de virtuele wereld waar mensen samenkomen om te communiceren, spelen en werken. De virtuele munten kunnen ook zorgen voor een extra inkomstenstroom voor het bedrijf, dat vooral afhankelijk is van advertenties.  

De virtuele munten kan Meta gebruiken om populaire gebruikers te belonen, bijvoorbeeld als ze zinvolle bijdragen leveren in Facebookgroepen of omdat ze veelbekeken content hebben gepubliceerd op hun profiel.

NFT's en leningen

Vorige maand zei Zuckerberg ook al dat Instagram binnenkort non-fungible tokens (NFT's) gaat ondersteunen. Dat zijn digitale eigendomsbewijzen, die populair zijn voor de handel in digitale kunstwerken. 

Meta werkte jarenlang aan een project dat moest leiden tot een eigen cryptomunt, de diem (eerder: libra), maar dat stierf een stille dood.

Meta kijkt volgens de FT ook naar het aanbieden van financiële diensten, zoals het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven. Het bedrijf heeft daarover gesprekken gevoerd met mogelijke kredietpartners.

Getest: vergaderen in de metaverse

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s