LEGO en Epic Games maken metaverse voor kinderen
Metaverse voor kinderen

LEGO en Epic Games maken metaverse voor kinderen

07-04-2022 15:10 Laatste update: 15:10

Gamereus Epic Games gaat samen met LEGO een metaverse voor kinderen ontwikkelen. Daarmee lijkt het de strijd aan te gaan met concurrenten Roblox en Minecraft.

Epic Games zegt dat het 'een samenwerking op lange termijn' zal aangaan met LEGO om de toekomst van de metaverse vorm te geven. Daarbij wil het een “veilige en leuke” virtuele wereld maken voor kinderen van alle leeftijden.

De metaverse is een term voor een reeks gedeelde virtuele werelden die in de toekomst moeten veranderen hoe mensen op afstand met elkaar communiceren, spelen en werken.

“De gezinsvriendelijke digitale ervaring geeft kinderen toegang tot hulpmiddelen waarmee ze zelfverzekerde makers worden en biedt geweldige speelmogelijkheden in een veilige en positieve ruimte", aldus Epic Games. Het is nog niet duidelijk hoe die virtuele ruimte er zal uitzien.

Welzijn voorop

De twee bedrijven zien veel kansen in de metaverse. Volgens Niels Christiansen, de ceo van LEGO Group, heeft de virtuele wereld de mogelijkheid om kinderen 'levenslange vaardigheden zoals creativiteit, samenwerking en communicatie' aan te leren. 

Daarbij zeggen de bedrijven dat er drie belangrijke punten zijn waar zij op zullen letten. Het welzijn en de veiligheid staan op nummer één. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat de privacy van kinderen en jongeren wordt gewaarborgd. Ten slotte willen de twee bedrijven dat kinderen 'de mogelijkheid krijgen om hun digitale ervaring te beheren'.

Minecraft en Roblox

Opvallend aan de deal is dat LEGO de concurrentie lijkt aan te gaan met Roblox en Minecraft. Dat zijn twee games die enorm veel succes kennen en die niet veel verschillen van het spelen met LEGO. Spelers gebruiken bouwblokken in een virtuele omgeving om hun wereld vorm te geven.

LEGO heeft zelf al een groot aantal games uitgebracht, maar dat waren meestal stand-alone titels met een lineair verhaal. Minecraft of Roblox kenmerken zich daarentegen door hun enorme open wereld, waardoor spelers op talloze manieren hun creativiteit kunnen uiten. 

Bekijk ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s