'Bloeddrukmeter Apple Watch blijkt ingewikkeld, uitgesteld tot zeker 2024'
Gezondheidsfuncties Apple Watch

'Bloeddrukmeter Apple Watch blijkt ingewikkeld, uitgesteld tot zeker 2024'

12-04-2022 16:29 Laatste update: 16:29

De langverwachte bloeddrukmeter zou pas op z'n vroegst in 2024 in een nieuwe Apple Watch komen. Apple zou op onverwachte problemen zijn gestuit bij de ontwikkeling van de sensor.

Mogelijk wordt de sensor pas in 2025 in het slimme horloge van Apple gebouwd, zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Over een toekomstige Apple Watch met een ingebouwde bloeddrukmeter gaan al sinds 2014 geruchten. In 2021 leek die sensor in het Apple-horloge al dichtbij te zijn.

De functie zou echter tegenslagen kennen nu Apple de bloeddruksensor op medewerkers aan het testen is, meldt Bloomberg. Welke tegenslagen dat zijn, is niet duidelijk. Wel is meer bekend over hoe de functie zou moeten werken. De bloeddrukmeter geeft geen exacte cijfers zoals bij medische apparatuur, maar waarschuwt gebruikers als hun bloeddruk te hoog is: hypertensie.

Apple Watch heeft al veel sensoren

Sommige huidige sensoren in de Apple Watch werken ook op een vergelijkbare manier. Zo heeft de Apple Watch een hartslagmeter, ECG-scanner en bloedzuurstofmeter. Die sensoren waarschuwen de gebruiker als zij een opvallende wijziging in patronen zien, maar verwijzen dan altijd door naar artsen.

Voor de langere termijn zou Apple ook werken aan een glucosemeter, zodat gebruikers met diabetes de hele dag door hun bloedsuikerspiegel kunnen controleren. Ook die scanner zou ingewikkeld zijn.

Apple Watch Series 8

De volgende Apple Watch die later dit jaar wordt verwacht, bevat mogelijk wel een sensor die de lichaamstemperatuur bijhoudt. Verdere vernieuwingen zouden met software-updates worden uitgebracht. Aan watchOS 9 zouden opnieuw meer typen workouts worden toegevoegd, en meer informatie die vooral op hardlopers zou zijn gericht.