Na drie jaar reparaties krijgt Cyberpunk 2077 een uitbreiding
2023

Na drie jaar reparaties krijgt Cyberpunk 2077 een uitbreiding

14-04-2022 19:07 Laatste update: 19:12

De eerste uitbreiding voor Cyberpunk 2077 zal pas drie jaar na de oorspronkelijke game te koop zijn, in 2023. De game werd berucht om de grote aantallen bugs bij de lancering.

Maker CD Projekt Red is momenteel hard aan het werk aan een voortzetting van het verhaal van de dystopische game, liet het gamebedrijf via Twitter weten. Wat de uitbreiding precies inhoudt is niet duidelijk.

Details volgen later dit jaar. De komst van de uitbreiding werd bekend gemaakt tijdens een vergadering van aandeelhouders.

Bugs

Gamers keken lang uit naar de nieuwe game van de The Witcher-maker, maar werden eind 2020 teleurgesteld door een spel vol bugs, zowel vervelend als kolderiek. CD Projekt Red besloot daarom zijn plannen voor een uitbreiding van het verhaal maar in de ijskast te zetten. In plaats daarvan werd de game de afgelopen jaren gerepareerd en gratis aangevuld om Cyberpunk op niveau te krijgen.

Ondanks deze opstartproblemen werden in deze periode ruim 18 miljoen exemplaren van de game verkocht. Het meest populaire spel van CD Projekt, The Witcher 3, werd in zeven jaar tijd zo'n 40 miljoen keer verkocht.