Podimo gestart met Nederlandse abonneedienst voor podcasts
Podcast-abonnement

Podimo gestart met Nederlandse abonneedienst voor podcasts

15-04-2022 10:27 Laatste update: 10:29

Het Deense bedrijf Podimo heeft vandaag zijn abonnementsdienst voor podcasts gelanceerd in Nederland. Abonnees krijgen voor 5 euro per maand toegang tot populaire podcasts en luisterboeken.

Podimo gaat van start met 25 exclusieve podcasts en belooft elke week nieuwe shows te gaan aankondigen. Het Deense mediabedrijf is al actief in 21 andere landen. Het model van Podimo is enigszins vergelijkbaar met die van streamingdiensten als Netflix, Videoland of HBO Max.  

Podimo maakte in maart bekend Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland, te hebben overgenomen

Een deel van de bekende en goed beluisterde podcasts zijn vanaf vrijdag alleen te beluisteren voor abonnees. Het gaat bijvoorbeeld om podcasts van Monica Geuze en Kaj Gorgels en de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck. Van de Zelfspodcast blijft alleen een klein aantal recente afleveringen gratis te beluisteren.

Talkshows en true crime

Naast audiopodcasts gaat Podimo ook videopodcasts uitzenden die volgens het bedrijf "vergelijkbaar zijn met talkshows". Ook belooft Podimo meer te gaan investeren in "true crime"-podcasts van eigen bodem, zoals de Moordcast van Dionne Slagter.

Het Deense bedrijf stelt met zijn introductie op de Nederlandse markt een "professionaliseringsslag voor podcastmakers" te beogen. "Op dit moment verdient slechts een klein deel geld met hun podcast. Doordat zij nu een verdienmodel hebben dat continuïteit garandeert, kunnen zij meer tijd besteden aan hun podcast, waardoor de kwaliteit zal toenemen. Daarnaast zijn zij niet meer afhankelijk van adverteerders, wat hun onafhankelijkheid ten goede komt."

Nederlandse gebruikers kunnen tot eind mei een proefabonnement van negentig dagen nemen. De app is ook beschikbaar in België.

Luister ook de Bright Podcast: