© Blizzard

World of Warcraft kondigt nieuwe uitbreiding aan: Dragonflight
Draken

World of Warcraft kondigt nieuwe uitbreiding aan: Dragonflight

19-04-2022 17:37 Laatste update: 18:07

Blizzard heeft vandaag officieel de nieuwste uitbreiding voor zijn populaire rollenspel World of Warcraft aangekondigd. In Dragonflight staan draken centraal.

Spelers krijgen de beschikking over een nieuw ras, de Dracthyr, die in zowel menselijke als draakachtige vorm kunnen vechten. Daar hoort ook een nieuwe rol bij, Evoker, een soort magiër, die zowel een helende als een aanvallende rol op zich kan nemen, aldus Blizzard. Gamers die voor Evoker kiezen startten op level 58.

Een aantal systemen worden opnieuw onderhanden genomen, waaronder de wijze waarop spelers talenten kunnen kiezen voor hun personages. Bij die laatste heeft Blizzard er voor gekozen om weer terug te gaan naar de manier waarop talenten vóór 2012 werkten.

Blizzard maakte niet bekend wanneer de uitbreiding precies uitkomt.

Aantal spelers neemt af

World of Warcraft was lang een van de grootste online rollenspellen ter wereld, en zeker de meest bekende. Op het hoogtepunt hadden zo'n 12 miljoen gamers een abonnement op het spel. 

De nieuwe uitbreiding volgt op Shadowlands, dat twee jaar geleden uitkwam. Fans waren niet bijzonder positief over deze toevoeging aan de game, en in de jaren sinds Shadowlands is het aantal World of Warcraft-spelers significant teruggelopen. Het aantal maandelijkse gebruikers, waaronder mensen die gratis spelen, kwam eind vorig jaar neer op zo'n 24 miljoen - in 2017 was dat nog 46 miljoen.

IKEA stapt in gaming: hoe bevalt het?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s