Aandeelhouders keuren mega-overname Activision Blizzard goed
Microsoft

Aandeelhouders keuren mega-overname Activision Blizzard goed

28-04-2022 19:34 Laatste update: 19:40

De aandeelhouders van Activision Blizzard hebben de overname door Microsoft goedgekeurd. Het is een belangrijke stap in de enorme gamemerger van 69 miljard dollar (65 miljard euro).

Vrijwel alle aandeelhouders die hun stem uitbrachten - goed voor zo'n 98 procent van de aandelen -  keurden het voorstel goed. Mits het ook door de toezichthouder wordt goedgekeurd, is dit de grootste game-overname allertijden.

De enige kritiek kwam tot nog toe van SOC Investment Group, een aantal aandeelhouders die niet blij zijn over de gouden parachute die de vermoedelijk vertrekkende Activision Blizzard-ceo Bobby Kotick in het verschiet ligt. Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur omdat er een sfeer van discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer zou zijn, die door Kotick in de doofpot zou zijn gestopt.

Beurs heeft twijfels

Ook de beurs bleek aanzienlijk minder optimistisch over de overname. De koers van het aandeel Activision zakte sinds de aankondiging van het bod van Microsoft weer langzaam in, en zit op dit moment 23 procent onder de prijs die Microsoft per aandeel wil betalen (95 dollar), schrijft Bloomberg.

Investeerders zouden bang zijn dat de nieuwe interesse voor mededingingszaken in tech problemen oplevert voor Microsoft. Mocht de deal doorgaan, dan wordt Microsoft in één klap het op twee na grootste gamebedrijf qua omzet. 

Of dat genoeg reden is voor de toezichthouder om in te grijpen, is nog maar de vraag. Hoewel Microsoft zijn Xbox-gamedivisie op deze manier aanzienlijk vergroot, zijn concurrenten als Tencent en Sony nog steeds groter.

IKEA en gaming: hoe gaat dat samen?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s