PlayStation maakt verlengen abonnementen tijdelijk onmogelijk
Plus en Now

PlayStation maakt verlengen abonnementen tijdelijk onmogelijk

29-04-2022 18:52 Laatste update: 18:57

Het is voorlopig niet meer mogelijk om je PlayStation Now en PlayStation Plus-abonnementen te verlengen. Sony zet deze mogelijkheid op pauze totdat de nieuwe versie van de Plus-dienst wordt uitgerold.

Sony bevestigt dat op zijn website. De nieuwe versie van Plus zal waarschijnlijk op 22 juni in Nederland beschikbaar zijn.

Dit 'stapelen' van abonnementen is vermoedelijk uitgezet omdat sommige Plus-abonnementen duurder zijn dan de twee diensten op dit moment zijn. Now- en Plus-abonnementen worden straks namelijk automatisch omgezet naar Plus Premium-abonnementen.

Zo'n Premium-abonnement kost 17 euro per maand, of 120 euro voor een heel jaar. Dat lijkt hetzelfde als Now en Plus samen - voor beiden betaalde je 60 euro per jaar. 
Maar kocht je een jaar Plus en een maand Now, dan zou dat worden omgezet tot een jaar Premium. Dat vond Sony vermoedelijk te gortig.

Samenvoegen diensten

Het is nog wel mogelijk om een nieuw PlayStation Plus-abonnement af te sluiten tot maximaal een jaar. Voor PlayStation Now, dat officieel verdwijnt, zijn al enige tijd geen abonnementen meer te krijgen.

Door de diensten samen te voegen hoopt Sony zijn abonnementenaanbod te moderniseren. De nieuwe versie van Plus bestaat uit drie niveaus, Essential, Extra en Premium.

Plus Essential lijkt op het huidige PlayStation Plus-abonnement, dat je voor 9 euro per maand toegang geeft tot de onlinefuncties van de PlayStation, elke maand een aantal gratis games en kortingen. Extra voegt daar voor 14 euro per maand nog 400 gratis games aan toe, terwijl Premium voor 17 euro ook het streamen van games via de cloud mogelijk maakt.

Dit is wat IKEA in gaming gaat doen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s