Getest: deze game-koptelefoon is ook geschikt voor onderweg
Multi inzetbare gaming headset

Getest: deze game-koptelefoon is ook geschikt voor onderweg

12-05-2022 12:32 Laatste update: 12:32
Author profile picture

Rutger Middendorp

EPOS heeft een nieuwe gaming-headset die je bedraad en draadloos kunt gebruiken en ook nog eens zonder microfoon voor als je onderweg iets wilt luisteren. Is dit de ideale allrounder?

EPOS is het game-submerk van Sennheiser en we testten eerder al indrukwekkende headsets en een streaming-microfoon van het merk. Nu is er de H3Pro Hybrid: een gaming-headset die je voor werkelijk alles lijkt te kunnen gebruiken. Voor je PC of PlayStation heb je een dongle, waardoor je draadloos kunt gamen. Maar dankzij een 3,5 mm-kabel kun je hem ook aansluiten op de controller van je Xbox.

Omdat je ook kunt verbinden met bluetooth is de H3Pro voor bijna alle situaties in te zetten. Zeker omdat je de flinke microfoon er magnetisch af kan trekken en kan vervangen door een afsluitplaatje.

Noise-cancellation maakt dat je de H3Pro zelfs als reiskoptelefoon zou kunnen gebruiken. Of simpelweg om je huisgenoten minder hard te horen als je aan het gamen bent. Maar verwacht niet het niveau van een Sony WH1000 of Bose QC. Er wordt zeker wel wat geluid gefilterd, maar indrukwekkend is het niet. Ik kan gesprekken nog bijna woordelijk volgen en zelfs gezoem blijft enigszins hoorbaar, alhoewel sterk geminimaliseerd. 

De groene variant van de H3Pro Hybrid

Het woord Hybrid in de naam staat niet alleen voor bedraad en draadloos, maar ook voor de mogelijkheid om twee apparaten tegelijk aangesloten te hebben. Tijdens het gamen, kun je ook gewoon een telefoongesprek voeren via bluetooth. Uiteraard heeft dat wel effect op de accuduur. De H3Pro zou in ideale omstandigheden 30 uur draadloos aangesloten kunnen zijn op je game-apparaat. Wij kwamen daarbij redelijk in de buurt.

Je moet er wel zelf om denken de headset uit te zetten na gebruik. Xbox-gamers die de draadloze headset van Microsoft gebruiken hoeven dat bijvoorbeeld niet.

Bediening van bluetooth, noise-cancelling en volume op de oorschelp

Overwegen waard voor PC en PlayStation

Eerder waren we te spreken over de EPOS bedrade headsets in hun open en gesloten variant. Deze H3Pro is ook een fijne set. Maar gezien de prijs van 279 euro neemt hij het op tegen het hogere segment zoals de Astro A50. Die heeft geen noise-cancellation, maar wel een dock om hem in op te laden.

De Xbox-gebruiker kan deze headset laten liggen omdat hij alleen bedraad te gebruiken is en dan is-ie echt te duur. Voor de PC- of PlayStation-gamer is hij het overwegen waard als je de noise-cancellation nodig hebt en een fraaie, multi-inzetbare headset nodig hebt. En ook omdat hij er niet in saai zwart, maar in wit en groen is.

Rutger Middendorp test gadgets en auto's voor Bright.

Kijk ook: wat doet IKEA met gaming?