KPN verhoogt prijzen internet: 'Maar we volgen de inflatie niet'
Internet wordt weer duurder

KPN verhoogt prijzen internet: 'Maar we volgen de inflatie niet'

02-05-2022 09:14 Laatste update: 09:14

KPN verhoogt per 1 juli de prijzen voor internet met gemiddeld 1,90 euro per maand. Het telecombedrijf noemt het 'een gematigde prijsverhoging'.

KPN maakte de prijswijzigingen vanochtend bekend. Niet alle internetpakketten worden duurder: het abonnement met de grootste bandbreedte (1Gbit/s) blijft in prijs gelijk. 

KPN kiest er volgens een woordvoerder voor om 'de inflatie niet te volgen'. "Onze prijzen stijgen gemiddeld met 3,5 procent, terwijl de inflatiecijfers veel hoger zijn. Een deel van onze hogere kosten door het toegenomen datagebruik en de inflatie rekenen we dus niet door aan de klanten", licht hij toe. "Met deze prijswijzigingen kunnen we onze goede resultaten en kwaliteit vasthouden." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

De prijzen van de tv-pakketten blijven ongewijzigd. "Er zijn in het tv-aanbod ook geen grote veranderingen", aldus de woordvoerder. De prijzen van Digitenne en de beltarieven blijven ook gelijk.

Dataverbruik stijgt snel

Door het thuiswerken en de populariteit van streamingdiensten stijgt het dataverbruik volgens KPN met 15 tot 20 procent per jaar. Het bedrijf wil daarom 'blijven investeren in de kwaliteit van de diensten, maar ook in de veiligheid'. KPN maakte vrijdag bij zijn kwartaalcijfers nog bekend dat zowel de winst als de omzet waren gestegen.

Ziggo

Concurrent Ziggo maakte onlangs bekend de internetsnelheden van een aantal abonnementen te verhogen. In eerdere jaren volgde daarna enkele weken later een aankondiging van prijsverhogingen.