Fortnite nu gratis naar iOS en Android te streamen via Microsoft
Cloud gaming

Fortnite nu gratis naar iOS en Android te streamen via Microsoft

05-05-2022 19:08 Laatste update: 19:33

Epic Games en Microsoft maken het vanaf vandaag mogelijk de populaire game Fortnite gratis te streamen vanuit de cloud naar elk apparaat. Je hoeft daarvoor niks te downloaden.

Fortnite is vanaf nu namelijk te spelen via Xbox Cloud Gaming, zonder abonnement. Cloud gaming werkt door beeld van een game rechtstreeks naar je apparaat te sturen, en vervolgens elke druk op de knop weer terug te sturen. 

Het enige wat nu dus nodig is om Fortnite te spelen is een Microsoft-account. Via de website van Xbox kun je inloggen en de game opstarten.

Xbox Cloud Gaming wordt in ieder geval ondersteund op iOS, iPadOS, Android telefoons en tablets, en pc. Dat betekent dat het nu aanzienlijk gemakkelijker wordt om Fortnite weer op Apple-apparaten te spelen. 

Ruzie met Apple

De game werd bijna twee jaar geleden uit de App Store gehaald nadat Epic Games een eigen betaalmethode aan de app had toegevoegd. Het bedrijf wilde daarmee aandacht vragen voor de commissie van 30 procent die Apple over elke aankoop uit de App Store rekent. 

Volgens Microsoft is dit 'een belangrijke stap' in het doorontwikkelen van hun cloudplatform voor games. Momenteel moet je voor de meeste streambare games nog een abonnement op Xbox Game Pass Ultimate nemen, a €12,99 per maand.

IKEA en gamen, bevalt dat?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s