© DJI

DJI onthult Mini 3 Pro-drone en controller met schermpje

De Mini 3 Pro weegt 249 gram: net onder de brevet-grens.

Voor de 'prosumer'

DJI onthult Mini 3 Pro-drone en controller met schermpje

10-05-2022 13:00 Laatste update: 13:00

Dronemaker DJI heeft de Mini 3 Pro onthuld, een kleine drone met veel eigenschappen van de grotere drones van het merk.

De DJI Mini 2 Pro is een drone van 249 gram: piloten hebben dus geen vliegbewijs nodig, wel moet de drone geregistreerd worden. Deze nieuwe drone volgt de DJI Mini 2 op, maar heeft veel eigenschappen van de dubbel zo zware Mavic Air 2. Daarmee is de Mini 3 Pro gericht op de prosumer: de consument die net wat meer eisen aan zijn drone stelt.

De DJI Mini 3 Pro heeft een 48 megapixelcamera met een 1/1.3-inch sensor en kan beelden maken in maximaal 4K-resolutie met 60 beeldjes per seconde of in HDR met 30 beeldjes per seconde. Foto's zijn in maximaal 48MP en kunnen in RAW-formaat worden geschoten. De camera van de Mini 3 Pro zit daarmee erg dicht tegen die van de grotere Mavic Air 2 aan.

De duurste uitvoering van de Mini 3 Pro, met RC-controller.

Veelzijdige gimbal

DJI heeft het ontwerp van de Mini 3 Pro naar eigen zeggen verbeterd: de propellerarmen zijn aerodynamischer gemaakt voor een langere vliegtijd. De zichtsensoren voor en achter hebben nu een bredere kijkhoek zodat de drone obstakels kan vermijden. Dat gebeurt in samenwerking met het vluchtsysteem APAS: de Mini 3 Pro is voorzien van de nieuwste 4.0-versie. De drone is bestand tegen winden tot 10,7 meter per seconde.

Verder de gimbal is aangepast: de gestabiliseerde cameraophanging kan nu in meer hoeken worden gezet. De gimbal kan tilt-shots maken en ook een kwartslag draaien voor rechtopstaande video's zonder kwaliteitsverlies. Voorgaande DJI Mini's sneden dan de zijkanten van een liggende video, bij de Mini 3 Pro hoeft dat niet meer.

De Mini 3 Pro is volledig opvouwbaar.

Automatisch volgen

De drone heeft ook meer automatische functies dan ooit. De Mini 3 Pro heeft de FocusTrack Suite van DJI, waarmee de drone iemand automatisch kan volgen. Die Suite heeft verschillende opties: het automatisch in beeld houden van het onderwerp tijdens handmatig vliegen, of het automatisch omcirkelen van een onderwerp. Maar de drone kan ook volledig automatisch het onderwerp volgen op een vaste afstand, of er parallel aan vliegen.

De Mini 3 Pro kan livebeelden naar de piloot doorsturen tot een afstand van 12 kilometer. Op een volle batterij houdt de drone het 34 minuten vol. Via de DJI 30W USB-C-lader duurt volledig opladen 101 minuten.

De nieuwe RC-controller heeft een 5,5-inch touchscreen.

Nieuwe controller met scherm

DJI heeft ook een nieuwe controller met eigen scherm: de DJI RC. Dit zit tussen de schermloze RC-N1 en de grotere RC Pro in. De DJI RC heeft een ingebouwd 5,5 inch touchscreen. Zo kunnen gebruikers hun drone makkelijk besturen zonder hun telefoon op een controller te hoeven klikken. De Pro-controller kost overigens 999 euro en is echt gericht op professioneel gebruik.

De DJI Mini 3 Pro is er vanaf 739 euro zonder controller. Een versie met de RC-N1-controller kost 829 euro en een pakket inclusief de nieuwe DJI RC-controller met eigen scherm kost 999 euro. De nieuwe drone wordt vanaf 17 mei geleverd.

Dit zijn de regels voor drones: