Klanten ASN Bank en RegioBank kunnen nu ook Apple Pay gebruiken
Apple Pay

Klanten ASN Bank en RegioBank kunnen nu ook Apple Pay gebruiken

10-05-2022 15:39 Laatste update: 15:39

Klanten van ASN Bank en RegioBank kunnen vanaf vandaag Apple Pay gebruiken om te betalen met hun iPhone of Apple Watch in winkels of op websites. Voor klanten van SNS wordt dat pas 'binnenkort' mogelijk.

Dat heeft de Volksbank vandaag bekendgemaakt. "We hebben ervoor gekozen om de introductie gefaseerd te doen, zodat we goed controle en overzicht op de livegang kunnen houden", aldus de Volksbank. "Zo zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk klanten een positieve ervaring hebben met Apple Pay."

De banken van de Volksbank zijn de laatste grote banken in Nederland die aangesloten worden op Apple Pay. Hiervoor ondersteunen de apps van de banken de Wallet-app van Apple.

Contactloos betalen

Klanten kunnen hun pinpas of creditcard aan hun Apple Wallet toevoegen, waarna ze hun iPhone of Apple Watch kunnen gebruiken om contactloos te betalen in winkels. Een pincode invoeren is niet nodig: gebruikers identificeren zichzelf via de vingerafdruk- of gezichtsscan van de iPhone.

Apple Pay is ook te gebruiken voor snelle online betalingen in apps en op sites, zonder over te hoeven schakelen naar een betaal-app. 

Nederlandse banken

Apple Pay bestaat al sinds 2014 maar in Nederland was de dienst lange tijd niet beschikbaar. Halverwege 2019 was ING de eerste Nederlandse bank die met ondersteuning kwam, enkele maanden later gevolgd door ABN Amro en Rabobank. Ook kleinere banken als bunq, Knab en Revolut ondersteunen Apple Pay al langer.

Zo werkt Apple Pay:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s