Afscheid van de iPod: zo belangrijk was de muziekspeler
Bright Podcast ?

Afscheid van de iPod: zo belangrijk was de muziekspeler

11-05-2022 20:07 Laatste update: 20:22

Apple heeft het definitieve einde van de iPod aangekondigd. De iPod was het product dat Apple er weer bovenop hielp. In deze podcast halen we herinneringen op. Ook bespreken we het nieuws van Sonos, dat komt met een goedkopere soundbar en een eigen spraakassistent.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Sonos onthulde woensdagavond zijn goedkoopste soundbar Ray en zijn eigen spraakassistent Sonos Voice Control – met de stem van Giancarlo 'Gus Fring' Esposito.

Verder bespreken we het einde van een tijdperk: Apple stopt na 20 jaar met het maken van iPods. De iPod was het product dat Apple weer op de kaart zette en de fundering vormde voor de iPhone. We blikken terug (en pinken een traantje weg).

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: FT Tech Tonic. De Britse krant Financial Times heeft een 6-delige serie over de tech-oorlog tussen China en de VS. Van het stelen van bedrijfsgeheimen bij westerse techbedrijven tot de productie van eigen Chinese chips. En hoe China steeds minder afhankelijk wordt van buitenlandse technologie. Onheilspellend is ook wat China met militaire technologie zoals hypersonische wapens kan gaan doen.

Bonus-tip: Podcast Stephen Fry’s Great Leap Years, waarin schrijver, komiek en acteur Stephen Fry de verhalen achter grote uitvindingen vertelt.

Podcast: De Bright Podcast staat nu ook op Podimo. Maak je geen zorgen: we blijven gratis voor iedereen. Maar sommige van onze luisteraars zijn naar Podimo overgestapt en willen ook onze podcast blijven luisteren. En dat kan nu!

Programma: RTL Z Cybersessies, een programma over cyberveiligheid. We bespreken met experts de belangrijke zaken rond digitale veiligheid. Denk aan hoe hackers binnenkomen bij bedrijven door leveranciers te hacken. Maar ook heel veel bruikbare tips voor iedereen en misschien net een beetje meer ondernemers. De zes afleveringen hebben elk een ander thema. Ze worden dit weekend herhaald op RTL Z, maar zijn ook terug te kijken via Videoland en RTLnieuws.nl.

Serie: Outer Range op Prime Video. Het voelt als een Amerikaanse remake van de Duitse Netflix serie Dark. Dus bovennatuurlijk fenomenen maar dan op de prairie. Hoofdrol voor Josh Brolin.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s