Twitter ontslaat twee topmannen productontwikkeling
Overname Musk

Twitter ontslaat twee topmannen productontwikkeling

12-05-2022 18:01 Laatste update: 18:45

Twitter heeft twee topmannen ontslagen en neemt voorlopig geen nieuwe werknemers meer aan.

Kayvon Beykpour, hoofd van het ontwikkelingsteam voor consumentenproducten, maakte vandaag op Twitter bekend dat ceo Parag Agrawal hem heeft gevraagd om op te stappen. Beykpour is 'teleurgesteld', zegt hij. Agrawal zou hem gezegd hebben dat hij "een andere richting in wil" met het team.

Onder zijn beleid werden de afgelopen jaren steeds meer nieuwe functies aangekondigd. Beykpour was onder andere verantwoordelijk voor audiochat Spaces en de privégroepen van Twitter Communities.

Ook Bruce Falck, verantwoordelijk voor een deel van het zakelijk management van Twitter, liet in een tweet weten dat hij vertrekt. Falck werkte aan de doorontwikkeling van zaken als advertentie- en factureringssystemen. In een inmiddels gedeletet tweet zei Falck persoonlijk door Agrawal te zijn ontslagen.

'Juiste leiders op het juiste moment'

Agrawal bevestigde de ontslagen in een interne email, in handen van The New York Times. Het zou "belangrijk zijn dat we de juiste leiders op het juiste moment hebben".

Het bedrijf zal voorlopig nauwelijks nieuwe werknemers aannemen. Volgens Agrawal heeft Twitter de afgelopen tijd niet de groei in omzet of gebruikers gezien die het verwacht had.

Overname door Musk

Twitter accepteerde eind april een overnamebod van techmiljardair Elon Musk, voor zo'n 44 miljard dollar (42 miljard euro).  De financiering voor de overname is nog niet rond en deze is dus nog niet voltooid.

Musk liet al doorschemeren dat hij van plan is om werknemers te ontslaan als het bedrijf eenmaal in zijn handen is. Hij wil het aantal gebruikers en de omzet van Twitter in de komende zes jaar nagenoeg vervijfvoudigen.

Wat wil Elon Musk met de overname van Twitter?