'Netflix wil programma's gaan livestreamen'
Livestreams

'Netflix wil programma's gaan livestreamen'

14-05-2022 12:11 Laatste update: 12:30

Netflix wil voor het eerst ook livestreams gaan aanbieden. De streamingdienst onderzoekt de mogelijkheden om bepaalde programma's, zoals comedyshows, live uit te zenden.

Netflix heeft tegenover Deadline bevestigd dat het aan livestreams werkt, maar de plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium. De mogelijkheden van live-tv worden vooral onderzocht voor niet-gescripte programma's zoals talentenjachten en stand-up comedy. Door zo'n programma live uit te zenden kunnen kijkers bijvoorbeeld stemmen op wie ze willen dat er wint. 

Volgens Deadline werkt een klein team binnen Netflix aan het 'live-product'. Er zou nog niet gedacht worden aan livestreams van sport, ondanks het succes van 'Drive to Survive', de Netflix-docuserie over de Formule 1.

Concurrentie

Met deze stap kan Netflix nog verder de concurrentie aangaan met lineaire tv. Half april werd bekend dat Netflix aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 voor het eerst sinds 2011 een neergang in het aantal betalende abonnees liet zien. Hoewel Netflix aangaf dat dit een vertekend beeld was vanwege de coronapandemie, steeg het aantal abonnees van concurrent Disney+ in dezelfde periode wel.

Luister ook: