WhatsApp test manier om stilletjes de groepschat te verlaten
Beta

WhatsApp test manier om stilletjes de groepschat te verlaten

18-05-2022 17:35 Laatste update: 17:38

WhatsApp werkt aan een manier om stilletjes uit groepsapps te stappen, zonder dat andere deelnemers daar iets over te horen krijgen.

Momenteel is het zo dat als je een groepsapp verlaat, de hele groep te horen krijgt dat je weggaat. Dat veroorzaakte al langer vervelende spam, bijvoorbeeld in tijdelijke groepen die daarna weer verlaten worden.

Sommige gebruikers van WhatsApp kunnen sinds kort al grotere groepschats samenstellen, tot 512 leden. Om al het geruis in de app te verminderen, komt het nu met een stille vertrekoptie, schrijft WABetaInfo. Deze site doorzoekt de bèta van WhatsApp voor nieuwe functies.

Met deze functie kun je bij vertrek aangeven dat je wil dat alleen jij en de beheerder van de groep ziet dat je die verlaat. Alle andere deelnemers aan de groepsapp merken niks.

WABetainfo vond de optie in de bètaversie van de desktop-app. De onderzoekers achter de site vermoeden dat de mogelijkheid ook naar de smartphoneversie van de app zal worden uitgerold. Wanneer de functie door iedereen te gebruiken is, is nog niet duidelijk.

Het is lastig surfen met een elektrische motor