Sony 'nog niet klaar' met overnames van grote gamestudio's
Games

Sony 'nog niet klaar' met overnames van grote gamestudio's

26-05-2022 07:25 Laatste update: 13:38

PlayStation-fabrikant Sony wil meer grote gamestudio's gaan overnemen en gaat ook meer investeren in live-diensten en games voor mobiel en pc.

Jim Ryan, voorzitter van Sony Interactive Entertainment, zegt dat het Japanse bedrijf 'nog helemaal niet klaar is' met het uitbreiden van zijn PlayStation Studios.

In januari werd bekend dat Sony Bungie wil overnemen voor 3,6 miljard dollar. Bungie is de voormalige Microsoft-studio achter games als Halo en Destiny. Met Destiny, een grote first-person shooter, wil het bedrijf de concurrentie aangaan met het immens populaire Call of Duty van Activision.

Live-diensten

Sony besteedt nu al bijna de helft van zijn investeringsbudget voor de PlayStation 5 aan de ontwikkeling en groei van live-diensten en wil dat percentage tegen 2025 vergroten tot 55 procent. Volgens Ryan is de aanwezigheid van Sony in dat deel van de gamingindustrie tot nu toe weinig betekenisvol geweest. De PlayStation-maker wil de expertise van Bungie op het gebied van live-diensten integreren in zijn eigen ecosysteem. 

PC en mobiel

Ook wil Sony meer games voor pc en mobiele apparaten ontwikkelen. Het bedrijf verwacht alleen al voor het huidige boekjaar een nettoverkoop van 300 miljoen dollar voor pc's, bijna een verviervoudiging ten opzichte van de 80 miljoen dollar van het afgelopen jaar.

Sony is van plan om tegen 2025 bijna de helft van zijn nieuwe first-party game-releases op pc of mobiele platforms te hebben. Het bedrijf gaat daarmee naar 'een toekomst waarin grote delen van onze gemeenschap verder reiken dan de spelcomputer'.

Leveringen PlayStation 5

Sony zei ook dat de leveringsproblemen van de PlayStation 5 volgend jaar voorbij zullen zijn, waarbij de console qua verkopen de PlayStation 4 voorbij zal streven.

De productie van de PlayStation 5, waarvan er in recordtijd 10 miljoen waren verkocht, kampt met tekorten aan onderdelen en daarnaast logistieke problemen waardoor de consoles minder goed beschikbaar zijn.

Sony kondigde ook aan te werken aan meerdere series en films op basis van games, waaronder een Netflix-serie rond de Nederlandse game Horizon Zero Dawn.

IKEA stapt in gaming:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s