Sony: Netflix-serie rond Nederlandse Horizon-game in de maak
Sony maakt plannen bekend

Sony: Netflix-serie rond Nederlandse Horizon-game in de maak

26-05-2022 13:36 Laatste update: 13:45

Horizon Zero Dawn, de populaire PlayStation-game van de Amsterdamse studio Guerrilla Games, krijgt een eigen serie op Netflix.

Dat heeft Sony vandaag aangekondigd tijdens een presentatie aan investeerders. Volgens het Japanse bedrijf komt er ook een Netflix-productie rond de racegame Gran Turismo. Daarnaast is er een serie op basis van God of War in ontwikkeling voor Amazon Prime Video.

Sony heeft nog geen verdere details gegeven over de Netflix-productie rond de Horizon-game. Horizon Zero Dawn verscheen in 2017, in februari van dit jaar kwam de opvolger Horizon Forbidden West uit. 

Meer series en films rond games

De plannen maken onderdeel uit van Sony's strategie om meer series en films op basis van bekende gametitels te produceren en uit te brengen op verschillende streamingdiensten. Zo krijgt HBO Max volgend jaar een serie rond The Last of Us, waarvan vorig jaar al beelden zijn gedeeld. Mandalorian-acteur Pedro Pascal speelt één van de hoofdrollen.

Verder komen er een Ghost of Tsushima-film aan en is een Twisted Metal-serie voor de streamingdienst Peacock in ontwikkeling.

Uncharted-film 

In februari verscheen een film rond de Uncharted-games, die het ondanks matige recensies redelijk goed deed in de bioscoop. De film, die ook in Nederlandse bioscopen draaide, haalde wereldwijd ruim 400 miljoen dollar aan omzet.

Meest verkochte Nederlandse game

De openwereldgame Horizon Zero Dawn was een grote verkoophit en daarmee een enorm succes voor de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games. Inmiddels is de game ruim 20 miljoen keer verkocht – samen met de games God of War en Uncharted 4 hoort Horizon Zero Dawn daarmee tot de best verkochte PlayStation 4-games ooit. 

Opvolger Horizon Forbidden West kreeg ook veel positieve reviews.

Bright nam een kijkje bij Guerrilla Games:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s