Instagram stuurt Amber Alerts nu ook naar Nederlandse gebruikers
Sociale media

Instagram stuurt Amber Alerts nu ook naar Nederlandse gebruikers

01-06-2022 16:33 Laatste update: 17:46

Nederlandse Instagram-gebruikers krijgen vanaf vandaag via de app Amber Alerts over vermiste kinderen in de buurt te zien.

De Amber Alerts die de politie uitstuurt worden vanaf nu ook aan Instagram-gebruikers in Nederland getoond. Dat heeft Instagram vandaag bekendgemaakt. Gebruikers van de app krijgen een Amber Alert in hun feed als er in de buurt een zoektocht naar een vermist kind bezig is.

Instagram gebruikt de woonplaats, IP-adressen en locatiegegevens om te bepalen wie de Amber Alerts moeten ontvangen. "De waarschuwing verschijnt in je Instagram-feed als er een Amber Alert wordt uitgegeven door politiediensten en als je je in een aangewezen zoekgebied bevindt", aldus Instagram. Facebook toonde gebruikers al sinds 2015 Amber Alerts.

Politie

De Amber Alerts bevatten details over het vermiste kind, zoals een foto, beschrijving, de mogelijke locatie en andere informatie. Gebruikers van Instagram kunnen de melding ook delen met vrienden.

De alarmeringen als een kind wordt vermist, worden sinds vorig jaar verstuurd door de politie. De politie betaalde 1,8 miljoen euro aan de stichting Amber Alert om de merknamen Amber Alert en Vermist Kind te mogen gebruiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s