Ferrari gaat ook voor elektrisch: 'Grote uitbreiding fabriek'
Elektrische auto's

Ferrari gaat ook voor elektrisch: 'Grote uitbreiding fabriek'

10-06-2022 13:51 Laatste update: 13:51

Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari wil zijn fabriek in Maranello fors gaan uitbreiden voor de bouw van elektrische auto's. Komende week maakt de topman van Ferrari meer bekend over de plannen.

Dat meldden bronnen aan Bloomberg. Volgens de ingewijden heeft Ferrari grond aangekocht bij Maranello en is het bedrijf al begonnen met voorbereidingen voor de fabrieksuitbreiding. Daar zou een derde productielijn voor elektrische en hybride auto's moeten komen. 

Ook wil Ferrari een onderzoekscentrum opzetten voor batterijen ten behoeve van elektrische auto's. 

Ferrari houdt komende donderdag een event voor beleggers. Topman Benedetto Vigna presenteert dan de strategie en de plannen voor de komende jaren.

Topman uit de techindustrie

Vigna werd aangetrokken door Ferrari om meer werk te maken van elektrische auto's. Het bedrijf heeft gezegd in 2025 zijn eerste volledig elektrische sportauto op de markt te willen brengen.

Vigna was eerder topman bij de chipfabrikant STMicro, waar hij de tak leidde die sensoren maakt voor onder andere de iPhone en de navigatiesystemen van automerken. Hij haalde bij Ferrari meerdere managers van zijn ex-werkgever binnen. Ook werkt Ferrari onder zijn leiding samen met chipmaker Qualcomm aan betere dashboardsystemen. 

Kijk ook: de nieuwe elektrische Porsche

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s