Viaplay compenseert F1-kijkers voor slechte stream
press play

Viaplay compenseert F1-kijkers voor slechte stream

20-06-2022 06:45 Laatste update: 21-06-2022 12:59

Viaplay gaat klanten die problemen ervaren met de streamingdienst en recht hebben op compensatie, ook echt compenseren. Met name fans van de Formule 1 klagen al maanden over slechte streams, de slechte bereikbaarheid van de klantenservice en het gegeven dat Viaplay de consumenten zelf vaak de schuld geeft van de problemen.

De Consumentenbond riep het platform eind mei op om actie te ondernemen. De compensatie die Viaplay kan geven zou bijvoorbeeld een prijsverlaging zijn voor de periode dat de streamingdienst niet goed werkte. Ook kunnen consumenten ervoor kiezen om hun abonnement te beëindigen waarbij ze ook hun geld terugkrijgen.

Viaplay zei wel dat het duidelijk moet zijn dat de problemen veroorzaakt worden door het bedrijf zelf en niet door bijvoorbeeld een haperende internetverbinding bij mensen thuis. Consumenten kunnen hiervoor bewijs aanleveren door bijvoorbeeld een filmpje op te nemen waarop de problemen duidelijk zichtbaar zijn.

"Tevreden klanten zijn van vitaal belang voor Viaplay en we behandelen elk probleem van geval tot geval. Natuurlijk zullen we ons uiterste best blijven doen om geweldige ervaringen voor onze abonnees te leveren", laat een woordvoerder van het Zweedse bedrijf weten. Desgevraagd bevestigt Viaplay aan RTL Z dat dit betekent dat Nederlandse klanten worden gecompenseerd. 

"Het is goed om te zien dat het bedrijf in beweging komt", zegt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. "Dat is hoognodig, want ook afgelopen raceweekend kwamen er weer veel klachten binnen. Er zijn dus nog steeds veel klanten die problemen ervaren. Die moeten goed geholpen worden."

Volgens Sandra Molenaar kan Viaplay zich niet blijven verschuilen achter de bewering dat de oorzaak van de problemen niet bij het bedrijf zelf ligt. "We houden dan ook scherp in de gaten of Viaplay zijn belofte nakomt. Klanten die niet goed geholpen worden, kunnen dat melden op Klachtenkompas."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s