© Google

Google maakt overstappen van iPhone naar Android makkelijker

Android 12.

App 'Switch to Android'

Google maakt overstappen van iPhone naar Android makkelijker

30-06-2022 11:45 Laatste update: 12:02

De Google-app Switch to Android voor iPhones laat gebruikers makkelijker overstappen naar Android-telefoons. De app is vanaf nu geschikt voor alle smartphones met Android 12.

Google bracht Switch to Android eerder dit jaar uit voor iPhones, maar de app was toen alleen geschikt voor overstappen naar Google Pixel-telefoons. Nu is de app geschikt voor overstappen van iPhone naar elk toestel met Android 12. Die nieuwste Android-versie is inmiddels beschikbaar op de meeste Android-toestellen die in de afgelopen twee jaar verschenen.

Switch to Android laat iPhone-gebruikers makkelijk hun data en bestanden overzetten naar hun nieuwe Android-telefoon. Die verhuizing wordt met het scannen van een QR-code in gang gezet. Het overzetten kan zowel draadloos als bedraad: dat tweede gaat bij veel bestanden wel sneller.

Ook WhatsApp-geschiedenis

Naast foto's, video's, contacten, agenda's en apps helpt de app ook bij het overzetten van de WhatsApp-berichten. Die mogelijkheid is er pas sinds vorig jaar, de mogelijkheid om WhatsApp-geschiedenis van Android naar iPhone te verplaatsen is er sinds deze maand. Ook worden gebruikers geholpen bij het importeren van foto's en video's die op iCloud staan.

Voor wie juist de andere kant op verhuist, heeft Apple sinds 2015 de app Move to iOS. Die Android-app doet grofweg hetzelfde en biedt de mogelijkheid om foto's, video's, contacten, agenda's en meer te verhuizen van een Android-telefoon naar een iPhone.

Nieuwe smartphones getest:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s