De nieuwste Nokia is een dumbphone met plek voor oordoppen
Nieuwe Retro-telefoons

De nieuwste Nokia is een dumbphone met plek voor oordoppen

12-07-2022 09:55 Laatste update: 11:16

Nokia komt met drie nieuwe dumbphones: telefoons zonder grote touchscreens of geavanceerde functies. Een van de nieuwe Nokia's heeft iets unieks: een uitschuifbaar vakje om draadloze oordoppen in op te laden.

HMD Global, het Finse bedrijf dat de Nokia-telefoons maakt, onthulde vandaag drie nieuwe feature phones. Dat zijn goedkope toestellen voorzien van de klassieke T9-toetsen, die geen grote touchscreens, snelle chips of goede camera's hebben. Deze telefoons worden ook wel dumbphone genoemd.

Het opvallendste model is de Nokia 5710 XpressAudio, die aan de achterkant een uitschuifbaar vakje heeft waarin draadloze oordopjes zijn te bewaren en zijn op te laden. De telefoon werkt niet met Android maar met het Nokia-besturingssysteem S30+. Het mobieltje heeft een klein 2,4 inch scherm en een camera die foto's maakt met de lage resolutie 640x480 pixels. De telefoon heeft een accuduur in stand-by van 20 dagen.

Geen Spotify mogelijk

De telefoon ondersteunt geen streamingdiensten, zodat gebruikers voor het luisteren naar muziek zijn aangewezen op MP3-bestanden of FM-radio. Het toestel werkt met 4G, wat belangrijk is nu 2G en 3G worden uitgeschakeld, en heeft 128 MB ingebouwde opslag. De Nokia 5710 XpressAudio is eind deze maand te koop voor 89 euro.

Ontwerp uit 1999

HMD onthulde ook de Nokia 8210 4G. Deze telefoon is gebaseerd op het ontwerp van de Nokia 8210 uit 1999. Het mobieltje heeft een 2,8 inch scherm, 4G-ondersteuning en 'weken aan batterijduur'.

Verder verschijnt er een nieuwe klap-telefoon, de Nokia 2660 Flip. Dat toestel onderscheidt zich met een speciale noodknop, waardoor je snel familieleden en vrienden kan alarmeren. Beide telefoons kosten 79 euro en verschijnen eind deze maand.

Ook een goedkope tablet

Daarnaast komt er in augustus een nieuwe 8 inch Android-tablet, de Nokia T10. De tablet heeft 3 GB werkgeheugen, 32 GB opslag en een 1280x800-scherm. HMD belooft drie jaar Android-updates en beveiligingsupdates. De T10 kost 169 euro.

Tips: haal meer uit je smartphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s