Gadgetmerk Nothing onthult eerste smartphone: transparant en met lichtbalken

Nothing Phone 1

Nieuwkomer op telefoonmarkt

Gadgetmerk Nothing onthult eerste smartphone: transparant en met lichtbalken

12-07-2022 17:00 Laatste update: 14-07-2022 07:45

Het nieuwe gadgetmerk Nothing heeft zijn eerste smartphone officieel gepresenteerd: de Phone (1). Het toestel heeft een opvallend transparant ontwerp met lichtbalken, een nieuwe interface en een relatief betaalbare prijs.

Nothing werd begin vorig jaar opgericht door onder andere ex-OnePlus-topman Carl Pei en het Zweedse elektronicabedrijf Teenage Engineering. In de zomer van 2021 verscheen het eerste Nothing-product: de opvallende Ear (1)-oordopjes. Vandaag is de tweede gadget van het merk officieel gepresenteerd: de Phone (1).

De Nothing-smartphone heeft net als de oordoppen van het merk een opvallend transparant ontwerp. De achterkant toont een deel van het binnenwerk, dat fraaier is vormgegeven dan de binnenkant van de gemiddelde smartphone. Onder meer de draadloze laadspoel is te zien.

De laadindicator boven de usb-c-aansluiting

Opvallende Glyph Interface

Rond dat binnenwerk lopen witte lichtstrips in verschillende vormen. Die strips zijn multifunctioneel en vormen samen de zogeheten Glyph Interface. De lichtstrips knipperen op verschillende manieren bij binnenkomende berichten. Een lichtbalk onderaan toont het laadniveau, een ronde lamp laat zien of oordopjes op de achterkant geladen worden via omgekeerd laden. Ook kunnen de lampen gebruikt worden als belichting bij fotografen en filmen.

De Nothing Phone (1) heeft een 6,55 inch 1080p oled-scherm met dynamische 120Hz verversing, voor soepel scrollende beelden. Onder het scherm zit een optische vingerafdrukscanner. Het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 778G+-chip. Dat is zeker niet de snelste chip die Qualcomm maakt, maar de chip volstaat volgens Nothing goed voor alles wat de meeste gebruikers met hun smartphone doen. Deze uitvoering van de chip is speciaal voor Nothing gemaakt, en ondersteunt draadloos opladen twee richtingen in.

De transparante achterkant toont het markante binnenwerk.

Nieuwe interface

Nothing geeft zijn telefoon net als veel concurrenten een eigen Android-interface. Het Nothing OS trekt de huisstijl van het bedrijf door in het uiterlijk van Android. Eigen lettertypen, widgets, wallpapers en icoontjes onderscheiden Android.

De telefoon heeft achterop twee camera's: regulier en ultragroothoek, beide met een gebalanceerde sensor van 50 megapixels. Gebruikers kunnen op 4K filmen met maximaal 30 beeldjes per seconde. De camera heet een nachtmodus. Voorop zit een 16-megapixel selfiecamera, linksboven in een schermgaatje.

De telefoon heeft een 4500mAh-accu en ondersteunt 33W-snelladen, goed voor 50 procent bijladen in 30 minuten. Het draadloos terugladen van andere gadgets via de achterkant van het toestel gebeurt met 5W. Nothing belooft drie jaar Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates.

De Nothing Phone (1) is er in wit en zwart.

Vanaf 469 euro

De Nothing Phone (1) is er in zwart en wit, en is vanaf 21 juli te koop. De telefoon is er vanaf 469 euro voor een uitvoering met 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Een exemplaar met 8GB werkgeheugen en 256GB opslag kost 499 euro. Later in de zomer komt ook nog een versie met 12GB werkgeheugen en 256GB opslag, die kost 549 euro.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor onze review van de Nothing-telefoon.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s