© Ford

Geen downtime met de slimme bedrijfswagen
Van onze partner Ford

Geen downtime met de slimme bedrijfswagen

29-08-2022 21:45 Laatste update: 22:02

Slimme lampen, slimme thermostaten en slimme camera’s: we worden overspoeld met slimme apparaten. Maar waar blijft de slimme bedrijfswagen?

Connected en zelf diagnosticerend

Als bedrijfswagens stilvallen, vallen bedrijven stil. Geen factuur om te versturen, oplopende wachttijden en ontevreden klanten. De bedrijfswagens op de weg houden is dus van levensbelang voor een bedrijf. FordLiive maakt van een gewone bedrijfswagen een connected, zelf diagnosticerende, slimme bedrijfswagen. Relevante informatie over bijvoorbeeld de onderhoudsstatus wordt gedeeld met de eigenaar en indien gewenst ook direct met de garage.

Minimale downtime

Downtime is op de twee na grootste kostenpost in een wagenpark en een slimme bedrijfswagen kan die downtime minimaliseren. Met FordLiive weet de auto namelijk zelf wanneer er onderhoud nodig is en kan dat aangeven via de app of het softwarepakket. Vast onderhoud en de APK kunnen van tevoren gepland worden om het werkschema van de bedrijfsauto heen. Alles om ervoor te zorgen dat de auto niet stilstaat als hij eigenlijk aan het werk moet zijn.

Slimme reparaties

In het geval van een reparatie kan op afstand de triage al begonnen worden. Door diagnose van storingen die op afstand doorgegeven worden, kan in het Ford Transit Center gekeken worden naar de slimste oplossing om de mobiliteit van de klant te behouden. Onderdelen voor reparatie of vervanging kunnen al klaarliggen voordat de bedrijfswagen arriveert bij de garage. Alles om zo min mogelijk werktijd te verliezen.

Kleine vloot

Voor klanten met een kleine vloot is er Ford Pass Pro. Een app waarin de moderne bedrijfswagen gevolgd kan worden en relevante informatie geeft. Voor de grotere vloot is er Ford Telematics; een uitgebreid softwarepakket dat, van iedere locatie ter wereld, inzicht in de gehele vloot geeft. Voor onderhoud dus geen boekjes met stempels meer, of data die overgenomen moet worden in de kalender. De software geeft op elk gewenst moment een exact overzicht van de status van de auto’s.  

Bij een lekke band of andere pech onderweg is een telefoontje met Ford Pro Service voldoende om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Op welk moment van de dag of nacht dat ook gebeurt. De Ford Transit Centers hebben openingstijden die passen bij jouw drukke werkweek.

De nieuwe Ford bedrijfswagens zijn dus niet alleen zelf slimmer, maar dankzij een breed aanbod aan diensten, kunnen ze ook vaker en langer beschikbaar voor je zijn. Benieuwd wat Ford Pro voor jou kan betekenen? Ga naar de website voor meer informatie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s