© Brandon Dalaly

Tesla-eigenaar opent auto met chip in zijn hand
Nooit de autosleutels kwijt

Tesla-eigenaar opent auto met chip in zijn hand

22-08-2022 13:42 Laatste update: 13:42

Een Amerikaanse Tesla-eigenaar opent de deuren van zijn auto voortaan met een handbeweging. Hij heeft daarvoor een chip in zijn hand laten implanteren. 

Tesla-eigenaar Brandon Dalaly heeft een chip in zijn rechterhand laten aanbrengen, zodat hij geen sleutels of smartphone meer nodig heeft om zijn auto te openen. Hij kan de auto ontgrendelen door zijn hand bij de deur te houden.

De chip gebruikt de NFC-technologie die ook wordt gebruikt voor contactloos betalen met bankpassen, telefoons en smartwatches.

Dalaly heeft ook al een chip in zijn linkerhand waarop zijn contactgegevens en medische gegevens staan. Die chip gebruikt hij ook als vervanger van zijn huissleutel. "Ik heb nu mijn huissleutel in mijn linkerhand en mijn autosleutel in mijn rechterhand", aldus Dalaly.

Ook betalen in winkels

De gebruikte chip van het bedrijf VivoKey Apex kost zo’n 300 euro. Het bedrijf heeft een eigen appwinkel heeft waarmee draadloos apps op geïmplanteerde chips zijn te installeren. Dalaly maakt zich geen zorgen over de veiligheid. "We staan ​​aan het begin van deze technologie en het is een zeer nicheproduct. Het levert nu nog veel negatieve reacties op, bijvoorbeeld van mensen die dachten dat Bill Gates tracking-chips in coronavaccins stopte."

Dalaly zegt binnenkort ook met zijn onderhuidse chip te kunnen betalen in winkels. "Ze kunnen de chip draadloos activeren zodat ik creditcardtransacties kan doen, overal waar contactloos betalen mogelijk is."

Kijk ook: Review Tesla Model Y

Luister ook de Bright Podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s