Apple toont tijdelijk geen gokreclame in App Store na kritiek
Nieuwe reclame-posities

Apple toont tijdelijk geen gokreclame in App Store na kritiek

27-10-2022 10:06 Laatste update: 10:06

Apple stopt tijdelijk met het tonen van advertenties voor onder meer gok-apps in de App Store. Die advertenties stonden onder meer tussen zoekresultaten en andere appmakers klaagden daarover.

Apple toont sinds deze week advertenties voor apps op nieuwe plekken in de App Store. Er was al een reclame-positie in de zoekresultaten, nu staan er ook advertenties voor apps op de voorpagina van de App Store en onderaan de pagina van individuele apps. Dat schiet bij veel ontwikkelaars in het verkeerde keelgat, die zich op Twitter beklagen over deze reclame. Met name advertenties voor gok-apps vallen verkeerd.

'Apple wil reclame-inkomsten verdrievoudigen'

Apple pauzeert nu het tonen van bepaalde advertenties. "We hebben advertenties gepauzeerd rond gokken en een aantal andere categorieën op productpagina's in de App Store", zegt een woordvoerder van Apple tegen MacRumors. Het is niet bekend wat deze andere categorieën zijn, en of het reclamebeleid wordt aangepast om bijvoorbeeld apps voor gokken te verbieden.

Apple toonde vroeger nooit advertenties in zijn producten, maar begint dat iets meer te doen nu het ook steeds meer inkomsten haalt uit diensten als Apple Music, Apple TV+ en iCloud. Volgens geruchten zouden er ook advertenties komen in Apple-apps Podcasts, Boeken en Kaarten. Apple zou zijn reclame-inkomsten zo willen verdubbelen of verdrievoudigen. In de kwartaalcijfers worden die inkomsten nog niet uitgesplitst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s