KPN gestart met ondersteunen 4G-versies Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch 4G

KPN gestart met ondersteunen 4G-versies Apple Watch

31-10-2022 10:23 Laatste update: 10:23

KPN is vandaag begonnen met de ondersteuning van de 4G-versies van de Apple Watch. Gebruikers zijn daarmee altijd online en hoeven geen iPhone bij zich te hebben. Concurrent T-Mobile ondersteunt de Apple Watch 4G al bijna een jaar.

KPN is vandaag begonnen met het ondersteunen van de 4G-versies van de Apple Watch met behulp van een multisim. Zo'n extra digitale simkaart kost 5 euro per maand. Met een multisim is een mobiel abonnement voor meerdere apparaten op hetzelfde moment te gebruiken. "Het is een extra dienst op dit abonnement, geen nieuw abonnement", aldus KPN. De multisim gebruikt hetzelfde telefoonnummer en dezelfde belminuten en databundels.

Door de multisim kunnen gebruikers van een Apple Watch Cellular, zoals Apple de 4G-versies van de horloges noemt, altijd online blijven. Ze hebben daardoor geen gekoppelde iPhone meer nodig. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens het sporten. 

Na de aankondiging van de Apple Watch Series 7 vorig jaar beloofde KPN al de 4G-versies te gaan ondersteunen, maar daarna bleef het lang stil. Vanaf vandaag verkoopt KPN zelf ook meerdere modellen van de Apple Watch Cellular in combinatie met abonnementen.

Samsung-smartwatches

T-Mobile bood sinds november 2021 al ondersteuning voor de Apple Watch Cellular. De provider verkoopt momenteel vijf Cellular-versies van het Apple-horloge, waaronder de nieuwe Apple Watch Ultra. Ook T-Mobile-klanten betalen 5 euro per maand voor de multisim.

T-Mobile ondersteunt de multisim ook op de Samsung Galaxy Watch 5. Een woordvoerder van KPN zegt dat de provider van plan is om binnenkort ondersteuning van smartwatches van andere merken toe te voegen, waaronder die van Samsung. 

Luister ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s