Mercedes-Benz komt met eigen netwerk van snelladers
Tesla achterna

Mercedes-Benz komt met eigen netwerk van snelladers

6 januari - 07:53 Laatste update: 10:31

Mercedes-Benz gaat net als Tesla een eigen wereldwijd netwerk met snelladers voor elektrische auto's bouwen.

Het laadnetwerk van Mercedes-Benz moet gaan bestaan uit 10.000 ultrasnelle laders, zei topman Ola Källenius tijdens de techbeurs CES in Las Vegas. De snelladers hebben een laadvermogen tot 350 kW.

Met de Mercedes-snelladers kan tot 30 kilometer bereik per minuut worden geladen, waardoor wachttijden volgens het bedrijf 'tot een absoluut minimum worden beperkt'. Het laadnetwerk staat ook open voor elektrische auto's van andere merken. Mercedes-klanten krijgen wel speciale voordelen.

Eerst in VS, later Europa

De eerste laadstations plaatst Mercedes dit jaar in de VS, waar het subsidies krijgt van de overheid. Het gaat in de VS uiteindelijk om 2500 snelladers. "In een later stadium worden de activiteiten gestart in Europa, China en andere belangrijke markten."

Rond 20230 wil het Duitse bedrijf zijn 'high-power-laadnetwerk' wereldwijd hebben uitgebreid met 10.000 snelladers. Mercedes heeft eerder aangekondigd meer dan 40 miljard dollar te willen investeren om zijn volledige aanbod te elektrificeren voor het einde van dit decennium. 

Tesla Superchargers

Tesla heeft al jaren een eigen laadnetwerk. De meeste recente Tesla Superchargers laden tot 250 kW.

Wereldwijd zijn er ruim 40.000 Superchargers, waarvan sommige ook open zijn gesteld voor auto's van andere merken. De Tesla-laders staan op 4470 locaties, waarvan 897 in Europa.

Luister ook:

Kijk ook: elektrisch rijden te duur?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s