'Tesla's binnenkort op te laden met overtollige stroom van zonnepanelen'
Auto opladen

'Tesla's binnenkort op te laden met overtollige stroom van zonnepanelen'

17 maart - 11:26 Laatste update: 11:26

Tesla werkt aan een nieuwe functie waarmee huiseigenaren hun auto's kunnen opladen met de overtollige stroom van hun zonnepanelen.

De Tesla-app krijgt binnenkort een functie waarmee de elektrische auto's kunnen worden opgeladen met het overschot aan stroom dat door zonnepanelen is opgewekt. Dat meldt Electrek op basis van nieuwe codes die in de Tesla-app zijn opgedoken na een nieuwe update. Gebruikers van de Tesla-app kunnen de functie momenteel nog niet gebruiken, maar volgens Electrek moet de optie in een toekomstige update van de Tesla-app komen. 

De code spreekt van het 'optimaliseren van het opladen voor eigenaren van zonnepanelen'. "Sluit uw auto overdag thuis aan om op te laden met de overtollige schone energie die door uw zonnepanelen wordt opgewekt", staat er. De autosoftware zou dan zelf controleren wanneer er overtollige zonnestroom beschikbaar is.

Bidirectioneel opladen

Fabrikanten van elektrische auto's bieden steeds vaker de mogelijkheid voor bidirectioneel laden: auto's kunnen dan niet alleen stroom opslaan, maar optioneel ook terugleveren aan het net of de woning. Tesla heeft meermaals gezegd bidirectioneel laden minder belangrijk te vinden dan het beheersen van de stroom voor het opladen.

Een topman zei onlangs dat er meer waarde zit in 'het juiste moment van het opladen van auto's' in plaats van 'energie de andere kant op te sturen'. Wel beloofde Tesla dat de auto's van het merk vanaf 2025 bidirectioneel opladen zullen ondersteunen.

Voor vast bedrag 's nachts opladen

Tesla kondigde begin deze maand ook een nieuw abonnement aan waarmee autobezitters in Texas voor een vast bedrag van 30 dollar per maand onbeperkt 's nachts kunnen opladen. Wanneer zo'n optie er in andere land komt, is nog niet bekend.

Tesla hintte onlangs in een presentatie ook op de komst van een betaalbare elektrische auto, maar topman Elon Musk wil nog niet zeggen wanneer die precies op de markt komt.

Tesla Model Y is superieur:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s