© Acer

PC-fabrikant Acer onthult kleine e-bike voor in de stad

De nieuwe Acer e-bike

Laptop opladen met fiets-accu

PC-fabrikant Acer onthult kleine e-bike voor in de stad

20 maart - 14:56 Laatste update: 14:56

Computerfabrikant Acer heeft een eigen elektrische fiets onthuld. De kleine, lichte e-bike past met zelflerende software automatisch de trapondersteuning aan de situatie en de voorkeuren van de fietser aan.

Het Taiwanese techbedrijf, dat vooral bekend is van pc's en laptops, heeft vandaag zijn eerste elektrische fiets aangekondigd: de Ebii. De kleine, lichte e-bike, die 25 km/u trapondersteuning biedt, is bedoeld voor gebruik in de stad. De fiets is niet geschikt voor lange mensen: 1,85 meter is de maximumlengte van de fietser.

De Ebii heeft een lichtmetalen frame, 20 inch wielen en luchtloze banden. De e-bike weegt 16 kg en beschikt over hydraulische schijfremmen, een 250W-naafmotor en 40 Nm koppel. De maximale actieradius is volgens de fabrikant 110 kilometer.

Accu kan ook laptop opladen

De uitneembare 460Wh-accu is in 2,5 uur helemaal op te laden. De accu is ook te gebruiken om een laptop of smartphone op te laden,

De e-bike heeft één versnelling en past volgens Acer met zelflerende AI-software het vermogen dat fietsers nodig hebben aan 'de rijomstandigheden en de pedaalkracht' aan. "Het algoritme leert alles over je rijvoorkeuren om voortdurend je ervaring te verbeteren", stelt de fabrikant.

App-functies

Bij de e-bike hoort ook een app, met onder meer automatische ontgrendeling via bluetooth. De fiets gaat automatisch op slot als een gekoppelde telefoon buiten het bereik is en de e-bike is te ontgrendelen als het toestel in de buurt is. Met de app is de Ebii via gps terug te vinden en de app kan waarschuwen als een poging tot diefstal wordt gedetecteerd.

Bij gebruik van de app in een telefoonhouder op het stuur kunnen gebruikers een waarschuwing krijgen als er naderend verkeer wordt gedetecteerd. Sensoren in de fiets kunnen zo 'rijders waarschuwen om botsingen te voorkomen'. 

Acer heeft de prijs van de Ebii nog niet bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder verschijnt de e-bike voorlopig nog niet in Nederland. Acer brengt binnenkort wel zijn nieuwe elektrische stepjes in ons land op de markt.

Deze elektrische fatbike fietst erg lekker:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s