WhatsApp maakt groepen makkelijker te vinden en beheren
Gemeenschappelijke groepen

WhatsApp maakt groepen makkelijker te vinden en beheren

22 maart - 12:57 Laatste update: 12:57

WhatsApp maakt het makkelijker voor gebruikers om te zien welke chatgroepen zij gemeenschappelijk hebben. Ook zijn er weer extra functies voor beheerders van zulke groepen.

WhatsApp rolde zijn Communities-functie vorig jaar uit in Nederland. Daarmee zijn zeer grote chatgroepen mogelijk, momenteel met maximaal 5000 leden. Die Communities kunnen weer bestaan uit allerlei subgroepen. WhatsApp rolt nu een update uit waarmee het mogelijk wordt voor gebruikers om te zien welke chatgroepen zij gemeen hebben met hun contacten.

Als gebruikers naar de naam van een contact zoeken, staat bij dat contact voortaan een lijst met de chatgroepen waar zij allebei in zitten. Dat kan volgens WhatsApp handig zijn om net die ene groep te vinden waarvan je de naam niet meer weet. Of om te zien of je wel de juiste chatgroep voor ogen hebt: als bepaalde collega's, teamgenoten of vrienden er ook in zitten, zal dat de juiste zijn.

Toestemming geven als beheerder

De grote Communities hadden al beheerders, die leden bijvoorbeeld kunnen verbannen. Ook kunnen beheerders dienstmededelingen sturen aan alle leden van de groep. Het is nu ook mogelijk voor beheerders om te bepalen wie er wel en niet bij de chatgroep mag.

Tot nu toe kon iedereen met de juiste link zich bij een chatgroep voegen, en konden zij daarna pas weer verwijderd worden. Met het oog op de privacy van gebruikers en gevoelige gesprekken, kan dat nu dus ook andersom. Alle leden van een groep kunnen de link dan nog steeds delen met niet-leden, maar die worden pas toegelaten na toestemming van de beheerder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s