WhatsApp krijgt opslagfunctie voor verdwijnende berichten
Opslaan als verzender instemt

WhatsApp krijgt opslagfunctie voor verdwijnende berichten

21 april - 08:34 Laatste update: 09:38

Gebruikers van WhatsApp kunnen de automatisch verdwijnende berichten op de app straks ook bewaren met een nieuwe functie, maar alleen als de verzender dat goedkeurt.

WhatsApp heeft al jaren de mogelijkheid om chatberichten automatisch te laten verdwijnen en sinds 2021 ook een optie dat foto's en video's maar één keer zijn te bekijken. WhatsApp gaat de functie voor verdwijnende berichten nu uitbreiden met een nieuwe bewaaroptie voor de ontvangers.

Straks kan de ontvanger van een verdwijnend bericht dit bewaren door het bericht lang ingedrukt te houden. De afzender krijgt vervolgens een melding dat iemand een chatbericht wil bewaren en kan daarvoor wel of geen toestemming geven. Als de afzender het opslagverzoek weigert, wordt het bericht zoals normaal verwijderd zodra de timer is afgelopen.

Opgeslagen berichten krijgen een icoontje van een bladwijzer en zijn terug te vinden in de map 'Bewaarde berichten' in de app. De aanpassing wordt volgens WhatsApp 'de komende weken' wereldwijd uitgerold.

Screenshots

Ontvangers kunnen overigens ook screenshots van verdwijnende berichten maken. WhatsApp heeft geen automatisch detectie van screenshots of opnames en geeft de gebruiker daarvan geen melding. "Houd er rekening mee dat er andere manieren zijn waarop je berichten kunnen worden opgeslagen", zei WhatsApp daar eerder over.

Luister ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s