Stage lopen bij Bright? We zoeken een videomaker en een redacteur

Stage lopen bij Bright? We zoeken een videomaker en een redacteur

30 mei - 15:09 Laatste update: 15:09

Het grootste techkanaal van Nederland zoekt weer nieuwe videohelden én scherpe journalisten in de dop. Hou je van tech en veel verantwoordelijkheid? Aarzel niet en reageer!

Bright is het toonaangevende Nederlandse mediamerk over technologie, innovatie en lifestyle. Sinds 2005 zijn we 'vol van vernieuwing'. Altijd op zoek naar het vernuft in digitale technologie.

Bright is sinds mei 2023 onderdeel van PXR in Amsterdam, waar ook Voetbal International, VoetbalPrimeur en GPblog onder vallen.

Functie-informatie:

Startdatum: per direct en/of vanaf 28-08-2023
Locatie: Amsterdam Zuid
Niveau: MBO/HBO/WO
Stageduur: in overleg
Aantal uur per week: 40 uur
Stagevergoeding: € 350 per maand
Rijbewijs: niet verplicht, wel handig

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar twee stagiairs: één videostagiair die gaat filmen en editen en één schrijvende redactiestagiair. 

Vacature #1: video-stagiair

Wie bij Bright stage loopt, doet heel veel ervaring op. Je werkt mee aan tientallen video's. Je filmt, monteert en creëert thumbnails voor het best bekeken YouTube-kanaal over tech in de Benelux. Doel van jouw stage is om in ieder geval één video volledig zelf te filmen, monteren en publiceren.

Profiel

* Je kan goed overweg met Premiere Pro en Photoshop

* Kennis van After Effects is mooi meegenomen

* Je hebt ervaring met camerawerk

* Je bent gek van technologie

Mail naar sollicitaties@bright.nl je motivatie, cv en links naar video’s die je gemaakt hebt. Zet er ook bij wat jij precies gedaan hebt in deze video. Er is ruimte voor een zomerstagiair (dus tijdens de zomervakantie) en/of een stagiair vanaf 28 augustus 2023.

Vacature #2: redactie-stagiair

Wie bij Bright stage loopt, doet heel veel ervaring op. Je schrijft artikelen voor onze site en leert daarbij van de ervaren techjournalisten op de redactie.

Profiel

* Je kunt snel en foutloos artikelen schrijven.

* Je hebt een grote interesse in technologie en volgt het tech-nieuws op de voet.

Mail naar sollicitaties@bright.nl je motivatie, cv en links naar artikelen die jij geschreven hebt. Er is ruimte voor een zomerstagiair (dus tijdens de zomervakantie) en/of een stagiair vanaf 28 augustus 2023.

Wat bieden wij?

Een leuke werkplek op de redactie van PXR in een klein team waar je veel leert. Je werkt met ervaren journalisten (zowel videomakers als schrijvend) die je mee op sleeptouw nemen.

Bij Bright ga je ook heus weleens koffie halen of een pakketje op de post doen, maar je bent vooral aan het doen waar jij van houdt: artikelen schrijven of video's maken.

Na je stage heb je er tientallen gemaakt en zal je merken dat je sneller en creatiever bent.

Mail naar sollicitaties@bright.nl en we spreken je daar!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s