Viralyft/unsplash

WhatsApp kan nu oproepen van onbekende nummers stilhouden

WhatsApp kan nu oproepen van onbekende nummers stilhouden

20 juni - 11:01 Laatste update: 11:07

WhatsApp heeft een functie toegevoegd om inkomende gesprekken van onbekende nummers automatisch te dempen. De optie werd toegevoegd na een golf van spamgesprekken in met name India.

De nieuwe optie is te vinden in de instellingen van WhatsApp onder Privacy en vervolgens Oproepen. Daar is voortaan 'Onbekende bellers stilhouden' aan te vinken. De functie zal volgens WhatsApp helpen om spam en oplichting te voorkomen.

Als de optie is ingeschakeld laat WhatsApp geen geluiden horen of visuele meldingen zien als je wordt gebeld door een onbekend nummer. "Deze oproepen gaan niet over op je telefoon, maar ze zijn wel zichtbaar in je lijst bij Oproepen voor het geval het wel een belangrijk iemand was." In de lijst staat dan naast zo'n oproep de vermelding 'gedempte onbekende beller'.

WhatsApp voegde de functie toe nadat vooral Indiase gebruikers de laatste tijd last hadden van een enorme toename van het aantal spamgesprekken. De chatdienst kwam onlangs al met een systeem dat AI gebruikt om het aantal spamoproepen te verminderen.

WhatsApp heeft vandaag ook het nieuwe onderdeel Privacycontrole toegevoegd, die gebruikers uitleg geeft over de verschillende privacy- en beveiligingsopties van de app, waaronder het inschakelen van tweestapsverificatie of biometrische authenticatie. 

Meer nieuwe functies

WhatsApp lanceert de laatste tijd de ene na de andere nieuwe functie. Zo begint het binnenkort ook met de uitrol van Kanalen, bedoeld voor het sturen van berichten naar grote groepen volgers. Daarnaast is moederbedrijf Meta ook van plan om WhatsApp binnenkort te voorzien van een AI-chatbot. Ook kun je binnenkort op WhatsApp eindelijk foto's in betere kwaliteit versturen en komt er een videovariant van spraakberichten.

Luister ook onze podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s