Lemmo

Van deze e-bike maak je snel een normale fiets (en andersom)

Van deze e-bike maak je snel een normale fiets (en andersom)

21 juni - 15:35 Laatste update: 11 augustus - 12:43

In plaats van een e-bike noemen de Duitse makers hun Lemmo One een 'e+bike'. Dat is een elektrische fiets die je makkelijk kan transformeren in een normale fiets, en andersom. De fiets is vanaf donderdag in Nederland verkrijgbaar.

De Lemmo One is in feite twee fietsen in één: een e-bike en een traditionele fiets. Dat is mogelijk dankzij een gepatenteerde koppelingsnaaf, waarmee je de 250W-elektromotor kunt loskoppelen van de achternaaf. Als je dat doet, heb je een fiets van 15 kilogram zonder trapondersteuning. "Een soepele en weerstandsvrije traditionele fiets, zonder gemotoriseerde ondersteuning."

Smartpac

De belangrijkste elektronica-onderdelen zitten in de 'Smartpac', die 3 kg weegt. Dat is een makkelijk uitneembare, draagbare unit met onder meer de accu, motorcontroller en andere elektronica. Met de Smartpac kun je ook je smartphone of laptop opladen. De 540Wh-accu is via een stopcontact in 3,5 uur weer opgeladen. Met een volle accu biedt de fiets tot 100 kilometer trapondersteuning.

Ook is de eenheid gekoppeld aan een app waarmee je de e-bike kan vergrendelen en terug kan vinden. De Smartpac is behalve los te koop straks ook te leasen via een abonnement, en is volgens Lemmo in de toekomst te upgraden naar een nieuwere versie. 

Opties

Het frame van de Lemmo One is gemaakt van gerecycled aluminium. De fiets heeft hydraulische schijfremmen en is er ook in een versie met een lage instap. Optioneel komen er binnenkort ook een verende zadelpen en een riemaandrijving beschikbaar. De fiets is er in drie formaten, geschikt voor fietsers tussen 1,60 meter en 2 meter.   

De Lemmo One inclusief Smartpac kost 1990 euro en de versie met riemaandrijving is er voor 2190 euro. Binnenkort volgen ook abonnementen op de Smartpac in Nederland. Zonder de Smartpac kost de fiets 1090 euro. 

Voor het Berlijnse Lemmo is dit het eerste product. De startup belooft later met meer voertuigen te komen: "En niet alleen fietsen."

Kijk ook: de nieuwe e-bike van Veloretti

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s