©Harman Kardon

Deze speaker van Harman Kardon mag gezien worden: meekleurende kristallen

Deze speaker van Harman Kardon mag gezien worden: meekleurende kristallen

11 juli - 16:49 Laatste update: 17:04

Op zijn zeventigste verjaardag onthult fabrikant Harman Kardon drie nieuwe speakers. De Aura Studio 4 valt het meeste op, met zijn transparante ontwerp en gekleurde verlichting.

De Aura Studio 4 is net als zijn drie voorgangers een grotendeels transparante bluetooth-speaker. Hij bestaat uit een 5,2 inch omlaag gerichte subwoofer en zes speakers rondom. Binnenin de transparante koepel zit een opvallend ontwerp van 324 kristallen, in een zogenoemd parametrisch ontwerp.

Die kristallen lichten op en bewegen mee op de muziek met verschillende thema's, zoals Polar Light 'voor verbeelding en fantasie' of Fire 'betoverend'. De Harman Kardon Aura Studio 4 is vanaf 15 september verkrijgbaar voor 329,99 euro.

Nog twee draagbare speakers

Harman Kardon heeft ook nog twee andere bluetooth-speakers onthuld, met een iets draagbaarder ontwerp dan de Aura Studio. De Go + Play 3 heeft 3-weg stereodrivers en een naar beneden gerichte subwoofer. Het apparaat past zichzelf steeds aan op de ruimte als hij verplaatst wordt, door te luisteren naar de weerkaatsing van de muziek. Zo zou de speaker in elke ruimte optimaal moeten klinken.

De speaker heeft een batterijduur tot 8 uur. Bovenop zitten een handgreep en een touchscreen. Ook is het mogelijk om twee van deze speakers met elkaar te koppelen voor een groter stereogeluid.

De Go + Play 3 kost 349,99 euro, is er in zwart en grijs en is ook vanaf 15 september te koop.

Als laatste is er de Harman Kardon Luna, een kleine bluetooth-speaker met een 2-weg luidsprekersysteem. Ook deze speaker kan met een tweede exemplaar worden gekoppeld. De batterij gaat 12 uur mee, en dankzij IP67 stof- en waterbestendigheid is de luidspreker behoorlijk waterdicht. Ook deze speaker is er vanaf 15 september, voor 179,99 euro.

Luister ook onze podcast: