©Venti Views

Je Netflix-profiel is nu te verhuizen naar een bestaand account

Je Netflix-profiel is nu te verhuizen naar een bestaand account

12 juli - 12:06 Laatste update: 12:07

Netflix biedt vanaf nu de mogelijkheid om een profiel naar een ander, bestaand Netflix-account te verhuizen. Zo kun je bijvoorbeeld je kijkgeschiedenis meenemen als je overstapt van een gedeeld account naar je een eigen abonnement.

Netflix kwam vorig jaar al met de mogelijkheid om een profiel over te zetten naar een nieuw account. Dat moet het voor gebruikers van een gedeeld account maken om over te stappen naar een eigen account. Netflix wil het delen van accounts buiten het gezin namelijk tegengaan, maar dan moet het wel makkelijk zijn om je profiel inclusief je kijkgeschiedenis mee te nemen.

Maar wat als je situatie andersom is, en je bijvoorbeeld een nieuwe relatie krijgt? Dan heb je twee Netflix-accounts, en die kan je vanaf nu ook samenvoegen. Het profiel van het ene actieve Netflix-account kan dan worden geëxporteerd naar het andere actieve Netflix-account.

Speciale transfer-pagina

Om de mogelijkheid te gebruiken, moeten gebruikers in de browser inloggen op het account met het profiel dat zij willen overzetten. Op de pagina met profielen is dan voortaan de overzet-functie te vinden. Daar moet dan de informatie worden ingevuld van het account waar het profiel naar moet worden geëxporteerd.

De strategie van Netflix om meer gebruikers te laten betalen, lijkt in eerste instantie te werken. Het bedrijf kreeg er in de eerste dagen na de nieuwe regeling veel nieuwe gebruikers bij. Het is nog niet bekend of die stijgende lijn ook aanhoudt op de langere termijn.

Luister ook onze podcast: