©Bright

VanMoof-fietsenmakers: 'Vervanging nu bevroren, reparatie wel mogelijk'

VanMoof-fietsenmakers: 'Vervanging nu bevroren, reparatie wel mogelijk'

14 juli - 15:37 Laatste update: 27 juli - 17:03

Gebruikers met een VanMoof-fiets waaraan een onderdeel vervangen moet worden, hebben voorlopig pech. Zelfs fietsenmakers die de onderdelen op voorraad hebben, mogen die nu niet gebruiken.

Lees ook: Upway gaat VanMoof-fietsen repareren

VanMoof-fietsen kun je niet bij elke fietsenmaker laten repareren. Daar zijn speciale onderdelen voor nodig, die alleen door VanMoof beschikbaar worden gesteld aan VanMoof Certified Workshops. We spraken enkele van zulke fietsenmakers, die worden platgebeld sinds het slechte nieuws over VanMoof, dat failliet dreigt te gaan. De fietsenmakers zeggen hun voorraad reserve-onderdelen van VanMoof nu niet te mogen gebruiken. Die onderdelen zijn eigendom van VanMoof en tijdelijk bevroren nu het uitstel van betaling loopt.

Het gaat dan om batterijen, boordcomputers, boost-knoppen en andere onderdelen. De e-shifter van de fietsen was al maanden niet leverbaar.

Wel reparaties mogelijk

Klanten zijn toch welkom met hun problemen, benadrukken de fietsenmakers van de VanMoof Certified Workshops. Regulier onderhoud aan banden, remmen en ketting is bijvoorbeeld wel mogelijk. Ook de veelvoorkomende 'error 19' kan ook nu nog vaak worden opgelost door de fietsenmaker: het gaat dan om een losgeschoten batterij.

In sommige gevallen kunnen bestaande onderdelen ook worden gerepareerd. Zo zijn de storingsgevoelige booster-knoppen soms toch nog te redden. Voor alle reparaties geldt momenteel wel: voor eigen rekening. De garantieregeling van VanMoof is momenteel ook bevroren.

Lees hier meer over wat je kan verwachten als VanMoof-fietser.

Volg onze updates over VanMoof.

Luister ook onze podcast: