©LG

Deze 'draadloze' OLED-tv van LG is binnenkort ook in Nederland te koop

Deze 'draadloze' OLED-tv van LG is binnenkort ook in Nederland te koop

4 augustus - 10:28 Laatste update: 10:35

LG brengt zijn enorme 'draadloze' OLED-tv binnenkort ook in Europa uit. Volledig draadloos is de televisie niet: er zit natuurlijk nog wel een stroomkabel in. Maar de andere aansluitingen zitten in een doos die je meters verderop in je kamer kunt zetten.

In januari liet LG de Signature OLED M, 's werelds eerste draadloze OLED TV, al zien. Nu is de bijzondere televisie in Zuid-Korea te koop, en zegt LG dat de 97 inch tv 'later dit jaar' ook in Europa op de markt komt. De 4K-tv heeft zijn aansluitingen niet op het apparaat zelf, maar op de draadloos verbonden Zero Connect-box. Daardoor heeft de Signature OLED M heeft alleen een stroomkabel aan het scherm.

Alle andere apparaten, zoals spelcomputers en mediaboxen, sluit je aan op de Zero Connect-box, een doos die tot een kleine 10 meter verderop is te plaatsen. Die doos bevat alle rekenkracht die normaal in een tv zit. De OLED M bestaat alleen uit een scherm en een ingebouwde speaker.

De televisie moet hierdoor mooier in je interieur staan: minder kabels in het zicht en je hoeft geen kast of tafel bij de tv te plaatsen. LG spreekt van 'genieten van een ultragroot scherm in een opgeruimde ruimte.'

Draadloze overdracht

De Zero Connect-box ondersteunt 4K 120Hz beeld en ook Dolby Vision, Dolby Atmos en games met G-Sync-ondersteuning. "Om de naadloze overdracht van beeld en geluid te garanderen, identificeert de box de optimale transmissieroute en heeft hij een verstelbare ontvanger die onzichtbaar aan de box bevestigd is", zegt LG. De draadloze transmissie gaat volgens LG met een eigen protocol dat 'tot drie keer de snelheid van de WiFi 6E-standaard' biedt.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar op basis van de ritse prijzen is duidelijk dat de draadloze tv nog vrij prijzig is. De 97 inch 97M3 gaat omgerekend zo'n 32.000 euro kosten.

Daarnaast komt LG met twee nieuwe modellen in zijn OLED Evo-lijn: een 83 inch tv van 9250 euro en een 77 inch-versie van 7000 euro.

Lees ook: De beste tv's van dit moment

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s