Deze smartphone kun je gewoon bedienen in de regen of onder de douche

Deze smartphone kun je gewoon bedienen in de regen of onder de douche

15 augustus - 11:54 Laatste update: 11:58

Van 'singing in the rain' naar appen in de regen. De nieuwe OnePlus Ace 2 Pro kan je zonder problemen in de regen, of met natte handen, gebruiken. De smartphone heeft een techniek die beter onderscheid maakt tussen vingeraanrakingen en waterdruppels. 

Je moet als fabrikant tegenwoordig nogal wat doen om op te vallen met je nieuwe smartphone. Bijvoorbeeld: knipperende lampjes op de achterkant, razendsnel opladen of een vouwtelefoon die je 500.000 keer kan open- en dichtvouwen. OnePlus heeft ook iets nieuws bedacht om de aandacht mee te trekken: een touchscreen dat beter te bedienen is in de regen, of zelfs onder de douche.

De nieuwe OnePlus Ace 2 Pro wordt woensdag officieel onthuld, maar het Chinese merk heeft al een teaservideo verspreid van een watertest. Je ziet dat terwijl er waterstralen op het scherm van de OnePlus Ace 2 Pro stromen, je nog gewoon een gesprek kan opnemen en apps kan bedienen. Daarnaast zie je een iPhone 14 Pro, waarbij dat niet lukt door al het water op het scherm.

De functionaliteit komt volgens OnePlus ook van pas als je de smartphone gebruikt met natte handen, bijvoorbeeld nadat je ze net hebt gewassen. De Chinese fabrikant gebruikt een speciale chip onder het scherm en algoritmes om vingeraanrakingen te onderscheiden van waterdruppels.

Specs uitgedruppeld

OnePlus kondigt de Ace 2 Pro woensdag in China aan, maar er zijn al wat specs uitgedruppeld. Zo heeft de telefoon een krachtige Snapdragon 8 Gen 2-chip en 1 TB opslag. Ook opvallend: het toestel heeft 24 GB werkgeheugen. Daarmee heeft OnePlus trouwens geen primeur. De RedMagic 8S Pro van het merk Nubia was in juni de eerste smartphone met 24 GB RAM.

Lees ook: Xiaomi troeft Samsung af met deze vouwtelefoon

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s